Željko Joksimović uvodi Sarajevo u Novu godinu, Skaka predstavio program

Grad Sarajevo je predstavio kompletan program za novogodišnje praznike pod sloganom Sarajevo novogodišnji centar regije 2020

Željko Joksimović zabavljat će hiljade Sarajlija i turista na centralnom gradskom dočeku Nove godine na Trgu BiH, potvrđeno je na današnjoj press konferenciji u sarajevskoj Vijećnici.

Grad Sarajevo je predstavio kompletan program za novogodišnje praznike pod sloganom “Sarajevo, novogodišnji centar regije 2020” u sklopu kojeg će 1. januara ispred Vječne vatre koncert održati kultna grupa Zabranjeno pušenje.

Prisutnim novinarima pored glavnih zvijezda Željka Joksimovića i Davora Sučića alias Seje Sexona, lidera Zabranjenog pušenja, obratio se i gradonačelnik Abdulah Skaka.

– Nemam nikakve sumnje da ćemo imati spektakl na istom ili višem nivou nego proteklih godina. Do sada su ovi koncerti u Sarajevu okupili više od 250.000 ljudi. Hiljade turista, naših gostiju su došli zbog toga u naš glavni grad. Od toga svi imaju koristi. To je postao naš prepoznatljiv brend, neodvojivi dio Sarajeva. Građani to od nas očekuju, ljudi iz regije planiraju odmore u skladu sa time. Nećemo ih razočarati – rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Komentari