Za prste polizat: Torta od sira, kupina i borovnica s piškotama

Slastica je koja će zadovoljiti kako ukućane, tako i prijatelje, ne traži puno truda, a vrlo je ukusna

Slastica je koja će zadovoljiti kako ukućane, tako i prijatelje, ne traži puno truda, a vrlo je ukusna. Riječ je o torti sa piškotama, šumskim voćem i mladim sirom, a sve bude gotovo za 45 minuta.

Priprema:

Kremu pjenasto utucite na pari ili vatri, a pravite je od jaja, šećera, vanilin šećera i mlijeka. Kad krema dosegne temperaturu od 82 °C, dodajte listiće želatina koje ste prethodno namočili u ledenu vodu. Mutite još minutu.

Potom mikserom pjenasto umutite mladi sir pa ga umiješajte u vruću kremu. Birajte svježi sir da ne bi bio kiseo.

Smjesu ohladite na sobnu temperaturu (20 °C) i umiješajte srednje čvrsto tučeno slatko vrhnje i pola količine voća.

U kalup promjera 28 cm položite piškote (za dno je dobro pola piškota izmrviti na krupnije komade), prelijte kremom, lagano lupnite kalupom dva puta po stolu da krema popuni praznine u podlozi. Ostale piškote zabodite kružno u kremu i pospite preostalim voćem.

Stavite u hladnjak da stoji najmanje šest sati.

Savjet: Priprema kreme na parnoj kupelji smanjuje mogućnost grudvanja jaja, a prilikom dodavanja želatine u kremu pazite da ne zavri jer će izgubiti svojstva.

Potrebno: 200 g piškota, 100 g kupina, 100 g borovnica

Krema: Troje jaja, 100 g šećera, 150 ml mlijeka, vanilin šećer, 400 g svježeg kravljeg sira, 300 ml vrhnja za šlag, 5 listića želatina

 

Komentari