Praznik pisane riječi počeo je jučer u Sarajevu. Zimski salon knjige, koji tradicionalno u Gradskoj galeriji “Collegium artisticum” organizira TDK “Šahinpašić”, otvorio je vrata za ljubitelje pisane riječi, na kojem i ove godine pred praznike, izdavači iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore nude vrijedne knjige za svačiji ukus i potrebe, u šta se uvjerila i ekipa našeg portala na licu mjesta.

A osim njih, svoje publikacije predstavljaju i Institut za jezik, Institut za historiju, Orijentalni institut, Nacionalna i univerzitetska biblioteka, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica, te Zemaljski muzej na čijem štandu, osim knjiga, možete kupiti majice, cekere i razne suvenire sa logom muzeja, i tako podržati ovu najznačajniju naučno i kulturno-historijsku instituciju naše zemlje.

– Drugi je dan Salona, a posjećenost je jako dobra. Ljudi dolaze, kupuju knjige, zanima ih različita literatura. Zadovoljni smo. Posebno me raduje što škole organizovano dolaze, jer, ljubav prema knjizi stječe se u djetinjstvu – kazala nam je Snježana Hulić iz TDK “Šahinpašić”.

Popusti do 90 posto, knjige od marku, dvije, četiri, pet…, odnosno komplet od tri knjige za 10 ili 20 KM, dovoljni su razlozi da potražite omiljeno štivo.

Zimski salon knjige bit će otvoren do 24. decembra, svaki dan od 10 do 19 sati, a ulaz je slobodan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime