Vrlo je korisna: Otkriveno čemu služi rupica na kašiki za vađenje tjestenine

Kuhanje tjestenine najčešće završava svima dobro poznatim scenarijem – izmjerimo "odokativno" količinu tjestenine koja nam je potrebna, a nakon kuhanja shvatimo da je ta procjena još jednom zakazala te da imao previše ili premalo špageta

Vjerovatno ste se nekad, kuhajući špagete, zapitali čemu zapravo služi misteriozna rupa na kašiki kojom vadite špagete, ali kao i većina niste se previše zamarali kako biste saznali odgovor.

No, rupa na kašiki ustvari je vrlo praktična.

Naime, kuhanje tjestenine najčešće završava svima dobro poznatim scenarijem – izmjerimo “odokativno” količinu tjestenine koja nam je potrebna, a nakon kuhanja shvatimo da je ta procjena još jednom zakazala te da imao previše ili premalo špageta.

A kašika za špagete u tome nam ustvari može pomoći.

Naime, napokon je riješen misterij o tome i sada je poznato čemu služi rupa koja se na njoj nalazi, a koja zapravo ima savršenog smisla.

Rupica je dizajnirana tako da u nju stane savršena količina špageta, potrebna za jednu porciju.  Iako dimenzije rupe nisu jednake između različitih kašika, količina tjestenine koja stane u nju, odgovara preporučenoj količini za jednu porciju.

Komentari