“Utjeha” je novi singl grupe “Komuna”

Muziku i tekst je radio lider benda i tvorac brojnih hitova Mirko Šenkovski Geronimo, gitaru sviraju Dragomir Herendić i Emir Hot, klavijature Igor Matković, bubnjeve Damir Bumbar Sinanović, a bas gitaru Dejan Orešković, koji je zaslužan i za mix i produkciju. Mastering pjesme je radio John Davis u studiju "Metropolis" u Londonu

“Utjeha” je novi, treći singl grupe “Komuna” koji je večeras premijerno objavljen.
Nakon dvije malo teže teme u prethodnim singlovima “Kad padnu mostovi” i “Himna”, “Utjeha” donosi jedan predah od svakodnevice. Mogla bi se opisati kao jedna odlična bikerska pjesma žestokog ritma.

Muziku i tekst je radio lider benda i tvorac brojnih hitova Mirko Šenkovski Geronimo, gitaru sviraju Dragomir Herendić i Emir Hot, klavijature Igor Matković, bubnjeve Damir Bumbar Sinanović, a bas gitaru Dejan Orešković, koji je zaslužan i za mix i produkciju. Mastering pjesme je radio John Davis u studiju “Metropolis” u Londonu.

– Zanimljivost ove numere je u tome da je cijela pjesma odsvirana iz samo jednog akorda, i upravo je to bio izazov “Komuni” da izgradi dinamiku i atmosferu na samo jednom akordu, a da pjesma ni jednog trenutka ne prelazi u dosadu. Glavni akteri pjesme su motorista, usamljeni vuk koji krstari od grada do grada i noćna dama kojoj on otvara dušu i kroz stihove pjesme govori o svom životu i o nekim stvarima koje ga tište – kaže lider i vokal grupe Mirko Šenkovski Geronimo.

Spot za pjesmu “Utjeha” povjeren je produkciji “Nova” na čelu sa Mariom Šulinom, a sniman je na lokacijama “Alfa film” Adamovec i u hali tvornice “Đuro Đaković” u Slavonskom Brodu.

– Gosti “Komune” u videu su članovi moto kluba “Free Riders”, dok je ulogu noćne dame sjajno odigrala Gabrijela Babić, koja je u posljednje vrijeme izuzetno tražen model. Ugostili smo i dio članova mog prvog benda “Sauron”, Adnana Šehovića, Thomasa Stipića i Hrvoja Bilića, koji se uvijek rado odazovu na moj poziv, a koji će biti dragi gosti “Komune” i na živim nastupima. Također, poseban gost u spotu nam je i Željko Pehar, gitarista benda “Prorock” – govori Šenkovski.

Dok “Komuna” sprema album i sljedeći singl, koji će opet biti izuzetno zahtjevan i sa novim zanimljivim gostima, uživajte u pravoj rock žestici, i kao što sam naslov pjesme kaže, neka vam baš ona bude “Utjeha”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime