“Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi” je kulturno-javna manifestacija koja je nastala na osnovu mnogobrojnih javnih manifestacija koje je “Abakus,” vrtić sa jaslicama i produženim boravkom, održavao u toku cijele godine za 10 godina rada i djelovanja sa ciljem promoviranja nadarenosti i specifičnih talenata djece predškolske i školske dobi, razvijanja interesovanja i vještina koje su potrebne za javne nastupe i jačanja samopouzdanja kod djece predškolske i školske dobi.

Jedan od ciljeva jeste i nagrađivanje najboljih polaznika naših programa, pa na samom kraju programa proglasimo one koji su bili najbolji i dodijelimo nagrade i titule “Prijatelj godine,” “Talent godine” i “Dijere godine.”

Program Festivala čine izvedbe dramskih predstava, igrokaza, plesnih, folklornih, horskih i recitatorskih tačaka, te izložba likovnih i drugih radova koji su nastali na našim aktivnostima, radionicama i časovima u “Abakusu.”

Nakon dugogodišnjeg održavanja završne godišnje manifestacije u šestom mjesecu, izrasla je u veliku manifestaciju koja se organizira u Bosanskom narodnom pozorištu, pred punom Velikom plavom salom sa više od 500 gostiju i u kojoj učestvuje od 80 do 100 djece polaznika programa PPU „Abakus“ Zenica, te naši gosti i prijatelji.

Manifestacija „Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2019.“ priprema se za 15. juni s početkom u 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica (Velika scena).

Manifestacija se sastoji od nekoliko segmenata:

Kreativne radionice sa djecom i roditeljima u periodu od aprila do sredine juna.

Scenski dio programa „Festivala kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2019.“

Izložbeni dio programa „Festivala kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2019.“

Ciljevi manifestacije:

Promoviranje i razvijanje nadarenosti i talenata djece predškolske i školske dobi:

Obezbijediti djeci i roditeljima mjesto, materijal i vrijeme za bavljenje kreativnim radom,

Razvijanje interesovanja djece za javne nastupe,

Razvijanje vještina djece potrebnih za javne nastupe,

Razvijanje i jačanje samopouzdanja djece.

I ove godine manifestaciju će podržati mnogobrojni medijski pokrovitelji kojima smo jako zahvalni. Velike troškove održavanja manifestacije ne bismo mogli pokriti bez naših prijatelja i sponzora, a to su Fedi d.o.o. kao sponzor scenografije i firme Armond i AS holding sa brendom MAZA – krem namaz od lješnjaka kao sponzori izrade kostimografije za folklornu tačku.

Ovaj događaj namijenjen je djeci, roditeljima, prosvjetnim radnicima i svim drugim osobama koji prate rad odgojno-obrazovnih ustanova sa djecom i uživaju u nastupima djece.

Karte se mogu kupiti u vrtiću na adresi Fra Ljube Hrgića 12 Zenica, u našem vrtiću, od 6,30 do 19 sati od ponedjeljka do petka. Dobrodošli.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime