Umjetnici Sarajevu po sedmi put poklonili izložbu

Ovom tradicionalnom izložbom želimo ponuditi priliku za komunikaciju umjetnika različitih profila međusobno, sa javnošću i širom publikom

Sedma Internacionalna izložba “Umjetnici Sarajevu” otvorena je sinoć u Gazi Husrev- begovom Hanikahu u bh. prijestolnici.

– Internacionalna izložba će doprinijeti značajnim sadržajem, kao i promociji umjetničke i kulturne scene grada Sarajeva i naše države. Ovom tradicionalnom izložbom želimo ponuditi priliku za komunikaciju umjetnika različitih profila međusobno, sa javnošću i širom publikom. Kroz izložbu “Umjetnici Sarajevu” želimo prikazati poziciju umjetnika u Bosni i Hercegovini danas- istaknuto je na otvorenju izložbe.

Javnosti se predstavilo 17 eminentnih umjetnika sa 120 djela koja su prožeta sa svjetlošću i energijom koja spaja i ujedinjuje različitosti, tragom vlastitih poimanja i kreativnosti.

Izložba će biti otvorena do 23. jula, a čine je djela urađena u raznim tehnikama: ulje i akrilik na platnu, akvareli, grafike , crteži, skulpture, kombinovana tehnika, video rad.

Komentari