U organizaciji banjalučkog Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”, u ovom gradu održana je nutricionistička radionica u okviru projekta “Olakšaj mi put do ozdravljenja”.

Radionicu je vodila Maja Pilav menadžerica prve vegan koncept trgovine i restorana “Zdravo” u Sarajevu.

Projekt je sufinansirao Grad Banja Luka.

– Radionica je imala za cilj da podstakne roditelje na usvajanje zdravih stilova života i bila je veoma korisna majkama čija se djeca trenutno liječe na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Banjoj Luci, kao i majkama čija djeca su na održavanju, jer zdrav način prehrane umnogome doprinosi bržem oporavku dječijeg organizma. Hvala još jednom Maji Pilav, tj. “Maki Makaron”, što nam je pokazala da hrana pripremljena na ovaj način može biti ukusna i da treba samo malo truda da se usvoje nove zdrave navike – ističu iz Udruženja.

Maja Pilav vlasnica je prve vegan koncept trgovine i restorana koji je nedavno otvoren u sarajevskom naselju Miljacka. Radi se o mjestu na kojem se, po Majinim riječima, druži, kuha, uči i priča o zdravoj hrani i na koje se dolazi po zdrave namirnice, prirodnu kozmetiku, ali prije svega, po zdrave navike.

Prije tri godine Pilav je pokrenula stranicu “Maki Makaron” sa motivacijom da, kako je kazala, “imamo jednu domaću platformu za recepte na bosanskom jeziku kako bi čitaoci lako i jednostavno došli do recepata i donijeli neke zdravije odluke i korake prema promjeni.”

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” osnovano je 2014. godine sa misijom da oboljelim mališanima omogući najbolje uvjete liječenja i najbolju dijagnostiku, tretman, njegu i praćenje nakon okončanog liječenja sa najvećim izgledima za izlječenje i oporavak.

Komentari