Tužan prizor obišao svijet: Koala koja je otkrila da su srušili njen dom

Malenu životinju pronašao je i fotografisao jedan od volontera organizacije "Wildcare Australia". Bila je povrijeđena pa ju je odveo veterinaru i nazvao je Ash

Sječa drveća ostavlja svoje tragove širom planete, a osim što utječe na zrak koji dišemo, sa sobom odnosi i domove životinja koje su u tim šumama živjele. Fotografija tužne koale iz Australije, koja je prikazuje kako posmatra pusto mjesto gdje je nekad bilo njeno skrovište, obišla je svijet.

Malenu životinju pronašao je i fotografisao jedan od volontera organizacije “Wildcare Australia”. Bila je povrijeđena pa ju je odveo veterinaru i nazvao je Ash.

Australijski volonter je kazao kako koala izgleda kao da bi rado upitala “Šta se dogodilo s mojim domom?”, a njen stav i energija rekli su dovoljno o tome koliko ju je gubljenje doma pogodilo.

Iako je izgubila svoj dom, priča o Ash ima sretan završetak. Za njenu povredu na tijelu pobrinuli su se veterinari, a dobila je i kantu eukaliptusa uz koji je vrlo brzo zaboravila na muke kroz koje je prošla.

Koale su nedavno proglašene ugroženom vrstom, a Australijska fondacija za Koale saopćila je da ih je u svijetu preostalo samo 80.000. Najveći razlog smanjivanja njihovog broja su klimatske promjene koje utječu na izvore njihove hrane.

Komentari