Potrebno je: 150 g piškota, 125 g maslaca, 20 g kokosovog brašna, 8 listića želatina, 600 g nemasnog krem-sira, 300 g nemasnog jogurta, 3 kašike soka od limuna, 150 g šećera, 1 mango, 150 ml multivitaminskog soka i 1 kašika gustina.

Postupak pripreme:

Piškote stavite u kesicu za zamrzivač, zatvorite je, pa oklagijom ili rukama razmrvite piškote.

Maslac rastopite, izmiješajte sa mrvicama od piškota, pa smjesu poravnajte po dnu okruglog kalupa, prečnika 26 centimetra, koji ste obložili masnim papirom.

Pospite kokosom i stavite u frižider na 30 minuta.

Želatin natopite u dosta hladne vode oko pet minuta.

Za to vrijeme u dublju posudu stavite sir, jogurt i sok od limuna, pa sve dobro izmiksajte.
U 150 mililitra vode zagrijte šećer, želatin ocijedite i rastopite miješajući ga u mješavini šećera i vode, pa sve umiješajte u kremu.

Mango ogulite i isijecite na kockice.

Umiješajte dvije trećine manga u fil, pa njim namažite podlogu od piškota i maslaca.
Potom držite kolač u frižideru barem tri sata.

Preostali mango kuhajte oko pet minuta u 50 mililitara multivitaminskog soka, a zatim izmiksajte.

U preostalom soku razmutite gustin, umiješajte izmiksani mango, stavite na ringlu i miješajte dok ne prokuha.

Pripremljeni preliv kašikom razmažite po torti, pa je držite na hladnom mjestu još 30 minuta.

Tortu možete ukrasiti kriškama manga.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime