Teško obolio poznati dječiji glumac Stefan Karl Stefansson

Fanovi čije je djetinjstvo ili djetinjstvo njihove djece obilježio lik zločestog Robbieja Rottena u seriji „LazyTown“ ne prestaju slati poruke ohrabrenja porodici

Stefan Karl Stefansson, glumac poznat po ulozi zlikovca u izuzetno popularnoj dječijoj seriji „LazyTown“ teško je obolio od karcinoma. Njegova supruga Steinunn Olina na Facebooku je objavila da boluje od rijetkog i nedovoljno istraženog oblika raka koji je sada u četvrtoj fazi te da mu to značajno smanjuje očekivani životni vijek.

Fanovi čije je djetinjstvo ili djetinjstvo njihove djece obilježio lik zločestog Robbieja Rottena u seriji „LazyTown“ ne prestaju slati poruke ohrabrenja porodici, a prijatelji su prikupili više od 140.000 dolara da bi mu pomogli u liječenju i njezi.

– I pored svih napora njegovog sjajnog medicinskog tima na Islandu i Stefanovog ličnog herojstva, ne postoji lijek- napisao je organizator akcije prikupljanja novca Mark Valeti i dodao da uvijek postoje eksperimentalni procesi i svi oni će biti uključeni u brigu o Stefanu.

Glumac se zahvalio svima na porukama ohrabrenja i podrške.

Dječija TV serija „LazyTown“ prikazivana je prije više od 10 godina, a uz Stefana ostali su upamćeni likovi Stephanie, djevojčice sa rozom kosom, te Sportacusa, atletski građenog heroja koji spašava svijet. Serija je djeci slala poruku o važnosti aktivnog života i vođenja računa o svom zdravlju.

Komentari