Ako se u vezi ne osjećate dobro, nemojte se mučiti preispitivanjem i analiziranjem situacije. Jednostavno prekinite s partnerom, savjetuje Sarah Mirk, autorica knjige “Sex From Scratch: Making Your Own Relationship Rules”.

– Ako ste sami, seksajte se kad god to poželite, ali preispitajte rizike koji dolaze s tim. Ako vam nije ugodno pitati potencijalnog partnera kada se zadnji put testirao na spolne bolesti ili razgovarati o metodi kontracepcije, odustanite od tog odnosa. Povjerenje i razgovor su ključni – ističe autorica.

Mirk dodaje kako biste se trebali testirati svakih šest mjeseci ako nemate stalnog partnera.

– Budite direktni. Jasno recite što želite ili ne želite i razgovarajte o tomu što očekujete jedno od drugoga – napominje.

No, za potpuni užitak najvažnije je da sami znate šta želite.

– Kad su u pitanju veze, partnere dijelim u tri kategorije. Jedni su dobri za seksualne odnose, drugi za povremene spojeve, a treći za uspješne veze. Za one s kojima želite samo spavati dovoljno je da su vam privlačni. Za uspješne veze poželjno je da živi blizu, da imate približno isto godina i da se radi o nekome ko zna što želi od života. Za povremene spojeve nije toliko važno koliko godina ima, živi li u istome mjestu i je li već u potpunosti odlučio šta želi učiniti sa svojim životom – kaže.

Naravno, to ne znači da će veza sa stabilnim partnerom nužno završiti brakom, jer postoje i drugi važni faktori, poput karaktera i životnih ciljeva koji vam se ne moraju svidjeti.

– Ako se pokraj nekog osjećate loše, radije prekinite nego da pokušavate spasiti takav odnos – savjetuje.

Naglašava da nikada ne biste trebali glumiti orgazam samo kako biste usrećili partnera.

– Vaše zadovoljstvo je važno, a to nije put do njega. Partner koji to ne razumije ne treba vam. Razgovarajte o tome ili mu sami pokažite šta želite da radi – predlaže autorica.

Komentari