Šta su sve poklanjali: Maca supruzi ustupio termin za depilaciju, Gljiva BMW od 50.000 KM

Uvijek supruzi napravim neki od svojih specijaliteta. Šta sam spremio za danas neka ostane tajna. Najvrjedniji poklon koji od mene dobija sigurno je vrijeme - kaže Batko.

Danas se obilježava Međunarodni dan žena. Svaki 8. mart trebao bi biti dan kada se slave postignuća žena u različitim sferama života, politici, društvenom angažmanu, poslovanju, i kada bi trebalo skrenuti pažnju na još uvijek, nažalost, prisutne nejednakosti među polovima.

No, komercijalizacija je uzela maha i u proslavi ovog dana, te čini se, bar u našoj zemlji, ovaj praznik se sveo na primanje i davanje poklona ženama, majkama, sestrama, koleginicama, učiteljicama…, iako one zaslužuju i bore se za mnogo više.

Potrošačko i društvo vanjštine izopačilo je i podsjećanje na tok borbe za prava žena kroz historiju. Čak štaviše, postaje suludo i utrkivanje ko će svojoj supruzi pokloniti “originalniji” i skupocjeniji poklon, pa, recimo, među ljudima na estradi imamo razne primjere ispoljavanja i poklanjanja pažnje ženama na njihov dan.

Tim povodom smo kontaktirali i nekoliko naših poznatih osoba kako bi saznali o kakvim se poklonima zapravo radi.

– Svaki dan supruzi poklanjam pažnju i za to mi nije potreban međunarodni praznik. Danas sam svojoj Jovani konkretno ustupio svoj termin za depilaciju – sa osmjehom na licu nam je rekao Dragana Marinković Maca.

Nazif Gljiva svaki Dan žena prigodno obilježi sa najbitnijim ženama u svom životu.

– Sa suprugom Sadetom naredne godine proslavit ću 50 godina kako smo u braku. Mnogo lijepih dana smo proveli, a za svaki 8. mart se posebno pripremam. Najskuplji poklon dobila je 1985. godine kada sam joj kupio BMW koji je koštao oko 50.000 KM – kaže Gljiva.

Poznato televizijsko lice i humanitarac Almir Čehajić Batko za svaki Dan žena, kako kaže, pokaže svoj znanje u kuhinji.

– Uvijek supruzi napravim neki od svojih specijaliteta. Šta sam spremio za danas neka ostane tajna. Najvrjedniji poklon koji od mene dobija sigurno je vrijeme – kaže Batko.

Komentari