Glamurozna burleska plesačica Dita Von Teese, pored uvijek famoznog načina šminkanja, odličan je poznavalac underweara.

S obzirom da nam se bliži Dan zaljubljenih (14. februar), Dita je dala nekoliko savjeta ženama kako za tu priliku izabrati intimno rublje, ali kako to činiti i bez obzira na taj dan.

Ono što nam slavna plesačica pokušava kazati je da zavođenje nema nikakve veze sa drugim ljudima, već samo sa vama i vašim personalitijem.

Prvi obavezan komad je – crna čipka

Crna čipka sofisticiran je, elegantan i pomalo erotski komad koji izgleda sjajno na svakoj ženi. Zato stalno ponavljam da treba investirati u jedan dobar set. Kupite grudnjak koji vam odlično pristaje i dva, do tri para odgovarajućeg donjeg veša, različitog kroja. Donji veš bi trebao dvostruko više trajati od grudnjaka, tako da je pametno kupiti bar dva para.

Nemojte se oslanjati na veličine sa etikete

Nikada ne kupujte donji veš koji je neudoban ili mali, samo zato što vam se sviđa ono što piše na etiketi. Prvo probajte sve modele kako biste vidjeli kako vam stoje i nikada ne kupujte preuske stvari. Ako vam se ne sviđa veličina koja piše na etiketi (i želite da ona bude manja) isijecite ih. Zapravo, isijecite ih svakako.

Birajte donji veš u raznim bojama

Grudnjak i donji veš u jakim bojama obavezan je ako želite da posjedujete pravu kolekciju underweara. Birajte vesele boje, poput crvene, ljubičaste ili zelene. Volim da otvorim policu i pogledam u šarenu čipku i saten. Koliko god da volim crnu čipku, mislim da boja dodaje osjećaj razigranosti mojoj kolekciji i prirodi.

Korset preko pojasa

Postoji puno dezinformacija o tome šta je waist trainer, a u posljednje vrijeme primijetan je sve veći broj kompanija koje izrađuju te čudesne stretch korsete, koji smanjuju obim stomaka. Važno je da pogledate u prošlost i u nekadašnje proizvode za oblikovanje tijela, i shvatit ćete da ne možete smanjiti svoj struk uz običan korset od likre…
Samodržeće čarape za zimu grijat će vaše noge, a pored udobnosti, bit ćete i seksi
Svi znaju da sam pravi zaljubljenik u moderne, lijepe i udobne čarape, zbog čega čak imam i svoju kolekciju. Tokom zime ih stalno nosim, a kada je stvarno hladno onda biram duboke modele, koji prekrivaju bedra.

Nosite haltere za Dan zaljubljenih

Ako nikada niste probali haltere i čarape, sada je pravi trenutak da to uradite. Crne čarape i podvezice uvijek su sofisticiran i erotski komad veša, zato bi trebalo da priuštite sebi kvalitetniji komad. Nosim podvezice svakodnevno, tako da su modeli iz moje kolekcije veoma funkcionalni i kvalitetni. U jednoj prepunoj fioci nalaze se preslatki halteri raznih luksuznih underwear brandova koje mi služe samo za fotografisanje. Kada sam riješila da lansiram svoju liniju, isključivo sam se opredijelila za funkcionalnost. Mogu slobodno da kažem da su halteri moja specijalnost.

Nemojte sakrivati donji veš – pokažite ga

Volim da nosim donji veš kao komad garderobe. U srednjoj školi često sam nosila look koji se sastojao od spavaćice (iz 1950. godine) i kardigana. Također, jedan od mojih omiljenih outfita je svakako korset sa pensil suknjom. Često nosim korsete sa tuxedo pantalonama ili uskim capri pantalonama i džemperom ili blejzerom. Imamo nekoliko top haljina koje volim da nosim sa čipkanim grudnjacima, koje samo malo izvire iz haljine.

Manje je uvijek više

Bez obzira na vaš personaliti, možete nositi bilo koju vrstu – i biti šta god poželite. Inače, ja nikada van scene ne otkrivam mnogo kože. Volim da nosim suknje ispod koljena i asimetrične haljine koje mogu da pokažu djelić dekoltea. Moja „uniforma“ za zavođenje je crna haljina sa dobro porubljenim samostojećim čarapama, crne mat salonke i kožne rukavice. Ovaj look je tajanstven i senzualan u isto vrijeme.

Iako ste singl, Dan zaljubljenih je također vaš dan

Mnogo puta sam provela Dan zaljubljenih kao singl dama, ali me to nije spriječilo u tome da uživam i pripremim se. Krajnja zavodnička praksa u svakodnevnom životu zasniva se na pronalaženju načina da ulovite ili osvojite nekoga.

Zavođenje na najvišem nivou dolazi iz projektovanja svog savršenog svijeta, a baš tada će drugi ljudi poželjeti da budu dio njega. Kreiranje predivnog životnog prostora jednako je važno. To je prelijepo i senzualno okruženje koje čini da se osjećam dobro. U svakom trenutku osjećate se ispunjeno i u njemu pronalazite unutrašnje zadovoljstvo. Tako je i sa donjim vešom… Nema razloga da čuvate senzualnost u polici, ako ste singl. Zapravo, to je savršen trenutak da se osjećate zadovoljno i uživate u tome. Čitajte erotske romane, nosite dobar parfem, sredite vaš donji veš i životni prostor koji treba da pršti od seksipila, i bit ćete spremni za partnera u svakom trenutku.

Opušten look najprivlačniji je

Zapamtite da ne morate da birate između glamura i udobnosti. Smatram da svaki komad veša u mojoj lingerie liniji posjeduje funckionalnost, ali i seksepil. Otkad sam bila mala, donji veš sam doživljavala kao simbol ženstvenosti, ljepote i luksuza.
Moj prvi posao bio je upravo u prodavnici donjeg rublja kada sam imala 15 godina, pa možda zato imam drugačiji pogled na njega. U kasnijim godinama naučila sam kako da ga koristim u igri zavođenja, ali na kraju, moj raniji odnos sa rubljem ono je što me čini dobrom u zavođenju, i van scene.

Dakle, zavođenje u vešu bazira se na seksipilu, ali i na načinu na koji nosim taj komad, a on je prilično opušten.

Komentari