Septembarsko uređenje doma: Ovo su stvari koje vam zaista ne trebaju

Kvalitetna posteljina učinit će da se osjećate poput kraljice, a upravo je to ono što zaslužujete od svog kreveta, budući da trećinu života provedete u njemu

Mnogima su dani nakon godišnjeg odmora najinspirativniji i možda više nego Nova godina prikladni za neke nove početke.

Ako ste i vi među njima, a ne znate ni sami odakle biste krenuli, možda je najbolje da se za početak posvetite prostoru u kojemu živite. Ostalo će se “zarolati” samo od sebe.

Ovo je popis stvari koje vam stvarno nisu potrebne:

Previše ukrasa

Koliko god nešto bilo dobro, koristi li se ili javlja u pretjeranim količinama, jednostavno postaje bezveze. Nemojte cijelu kuću obojiti u istu boju, niti sve ukrasiti lutkicama, volančićima, cvjetovima ili bilo čim što vam padne na pamet. Imajte mjere u svemu.

Umjetno cvijeće

Daleko od toga da je svaki umjetni cvijet ružan ili da izgleda jeftino. Danas možete pronaći  prelijepih primjeraka koji izgledaju toliko vjerno da nikada ne biste pomislili da se ne radi o živom cvijetu. No, suho cvijeće šalje negativnu poruku – njime kao da želite poručiti da ste jednostavno osoba koja odustaje i da za vas nema nade. A to nije poruka koju želite poslati.

Plišane igračke

Slobodno ostavite jednu ili dvije omiljene igračke koje imate još od djetinjstva ili koju ste dobili na poklon od drage osobe, a sve ostale izbacite iz stana van. Nije nimalo seksi vidjeti krevet pun plišanih igrački i lutki.

Inspirativni citati

Misli koje vas inspiriraju slobodno čuvajte u svojoj glavi, dnevniku, rokovniku. No, nemojte ih lijepiti i ispisivati preko cijelih zidova, a posebno ne na onim koji su na izrazito vidljivim mjestima. Oni djeluju pomalo isforsirano i poput očajničkog poziva upomoć. Ostavite se self-help pomagala i okružite stvarima koje vas istinski vesele.

Jeftina posteljina

Kvalitetna posteljina učinit će da se osjećate poput kraljice, a upravo je to ono što zaslužujete od svog kreveta, budući da trećinu života provedete u njemu. Svaka žena zaslužuje barem jednu finu posteljinu.

Nepregledne hrpe kozmetike i tipično ženskih proizvoda

Lijepo je imati puno kozmetike, ali pripazite da ne bude rasuta po cijeloj kući. Ne mora svako ko dođe kod vas u trenu dobiti uvid u sve što koristite kako biste što bolje izgledali. Neke stvari ostavite u diskreciji svoje sobe, kupatila, uredno složene na jednom mjestu.

Porodične fotografije pored kreveta

Soba bi trebala biti samo vaša oaza, opuštajuća, ugodna te spremna za intimna druženja. A posljednja stvar koju želite je da vi ili on tokom seksa gledate vašu mamu, baku, seku… Not sexy!

Kolaž fotografija vašeg ljubimca

Koliko god vaš ljubimac sladak bio, kolaži takvih fotografija, ako je vjerovati dizajnerima interijera, jednostavno nikada ne izgledaju dobro. Radije izradite jednu lijepu fotografiju i stavite je u lijepi okvir.

Previše različitog namještaja

Previše stilski i koloristički različitih komada namještaja može izgledati zbunjujuće, napadno i neukusno. Stan uređujte skladno i slijedeći određena pravila o uređenju interijera. Tako ćete se u njemu ugodno osjećati i vi i svako ko vam dođe u posjetu.

Komentari