Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss Turizma BiH

Nije mala stvar predstavljati svoju domovinu na svjetskom takmičenju u konkurenciji stotinu djevojaka sa cijele planete – kaže Amina

Foto: Selma Malagić

Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss Turizma Bosne i Hercegovine i ona će sredinom narednog mjeseca predstavljati našu zemlju na svjetskom takmičenju u Kini. Ovu odluku donijela je Bogdana Trifković, vlasnica licence i nekadašnja Miss Earth BiH.

– Drago mi je da sam ponijela glavnu titulu i da idem na jedno veliko svjetsko takmičenje ljepote. Mojoj sreći nema kraja – kaže Amina Hasanbegović koja ističe da ima veliku podršku Bogdane Trifković.

Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u našoj zemlji, a već je na nekoliko takmičenja ljepote prije Miss Turizma imala zapažena učešća. Prošle godine je na takmičenju “Miss Earth BiH” osvojila titulu prve pratilje.

U februaru se na takmičenju Miss Balkana koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila lentom druge pratilje.

– Već sada me ljudi prepoznaju na ulici. Iako sam dosta mlada, u svijetu modelinga sam napravila mnogo za kratko vrijeme – kaže Amina koja je nakon završenog školovanja u Trećoj gimnaziji u Sarajevu upisala Fakultet političkih nauka u Sarajevu smijer pedagogija.

 

Komentari