12Povodom 30. obljetnice Piramide u Louvreu, pariški muzej udružio se sa Airbnb-om kako bi ponudio ekskluzivni pristup muzeju i njegovim remek-djelima.

Louvre i Airbnb nude novi program za otkrivanje muzeja na potpuno drugačiji način o kojem ste samo mogli sanjati, šrenosi Reuters.

Naime, osim što će jedan pobjednik i njegova gošća moći spavati u Piramidi, moći će tumarati Louvreom sami kad god požele, cijelu noć, što se čini kao san i nezaboravni trenutak.

– Uz podršku Airbnba želimo da našu muzejsku postavku otkriju ljudi koji nisu naklonjeni muzejima, uvijek sa željom da umjetnost učinimo dostupnom svima – kaže Anne-Laure Béatrix, zamjenica direktora Muzeja Louvre.

Samo za jednu noć, 30. aprila, Airbnb i Louvre nude pobjedniku i njegovom gostu jedinstvenu priliku da vide šta se događa u najpoznatijem svjetskom muzeju kada on zatvara svoja vrata.

Dok u Parizu sunce zalazi, dvojica sretnih kandidata bit će u muzeju gdje će ih posjetiti i kustos/historičar umjetnosti koji će ih provesti kroz muzej.

Nakon otkrivanja čuda koje nudi muzej, dvojac će uživati u svom domu na jednu noć, u društvu najfascinantnijih gostiju. Uz Mona Lisu će popiti aperitiv u dnevnoj sobi uz najpoznatiju sliku na svijetu, a večera će biti pripremljena u trpezariji pored Miloske Venere, jedne od najpoznatijih grčkih antičkih skulptura.

Konačno, gosti će prisustvovati intimnom koncertu u raskošnim salonima Napoleona III.
Pod dojmom remek-djela Louvrea, na kraju će se uputiti u svoju sobu pod piramidom, gdje najvjerovatnije neće moći zaspati od uzbuđenja.

Kako učestvovati

Da biste učestvovali, jednostavno kliknite na airbnb.com/louvre i prije 12. aprila u 23,59 sati odgovorite na ovo pitanje – Zašto biste bili idealan gost Mona Lise?

Komentari