Maleni Archie Harrison Mountbatten-Windsor prošle sedmice napunio je mjesec, što znači da će ga roditelji Meghan Markle i princ Harry uskoro krstiti.

Naime, kraljevska tradicija nalaže da se ovaj obred napravi dva do tri mjeseca nakon rođenja, a s obzirom na obaveze kraljice Elizabete II, nagađa se da porodica krštenje planira krajem juna ili početkom jula.

Archiejevi bratići, prinčevi George i Louis, kao i sestrična princeza Charlotte, kršteni su kada su bili stari oko dva mjeseca, pa je vrlo vjerovatno da će i Meghan i Harry to učiniti sada, prema uzoru na Kate Middleton i princa Williama.

Stručnjaci za kraljevsku porodicu uvjereni su da kraljevski par ovog puta neće kršiti pravila.

Tako bi maleni Archie trebao biti kršten u kapelici sv. Georgea u krugu dvorca Windsor gdje su se njegovi roditelji vjenčali u maju 2018.

Riječ je o crkvi koja se nalazi u blizini njihovog doma, a u njoj je kršten i sam princ Harry, 1984. godine.

Archie će se krstiti u haljini koju su nosili princ George, princeza Charlotte, princ Louis i još pet kraljevskih beba.

Riječ je o replici haljine koja je izrađena 1841. godine za kćerku kraljice Viktorije. Sašila ju je Janet Sutherland, a nosile su je 62 kraljevske bebe.

Replika je izrađena 2004. godine.

Kraljevske bebe imaju nekoliko kumova, a koga će roditelji tačno odabrati, još nije poznato. Nagađa se da su u užem izboru Harryjev najbolji prijatelj Charlie van Straubenzee, Kate Middleton, princeza Eugenie i Zara Philips.

Ne treba isključiti ni mogućnost da to budu Meghanine prijateljice Serena William i Jessica Mulroney ili čak Oprah Winfrey.

“The Sun” piše da bi ova laskava titula mogla pripasti i dizajnerici Mishi Nonoo koja je zakazala prvi spoj Meghan Markle i princa Harryja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime