Romantična komedija Woodyja Allena uskoro pred mostarskom publikom

S pripremom predstave zagrebački reditelj Mario Kovač započeo je prošle sedmice, a uloge u predstavi ostvarit će Angela Bulum, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Robert Pehar

Romantična komedija Woodyja Allena “Sviraj to ponovo, Sam” nova je predstava na kojoj rade u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

S pripremom predstave zagrebački reditelj Mario Kovač započeo je prošle sedmice, a uloge u predstavi ostvarit će Angela Bulum, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Robert Pehar.

“Sviraj to ponovno, Sam” pozorišna je komedija Woody Allena koja je bila veliki broadwayski hit 1969., ali i u više naknadnih uprizorenja i ekranizaciji. Komedija se vrti oko ljubavnog trokuta između dva najbolja prijatelja i supruge jednog od njih.

Sve troje su pripadnici elitnih umjetničkih krugova no ono što ovu komediju posebno izdvaja u odnosu na slične je lik Humphrey Bogarta koji se provlači kroz misli glavnog lika i daje mu ljubavne savjete.

Raskol nastaje u činjenici kako se Bogartov macho pristup ženama, koji je izgledao šarmantno sredinom prošlog stoljeća, danas smatra izrazito zastarjelim pa čak i mizoginim (ženomrzačkim), no gledatelja dovodi u poziciju da se smije politički nekorektnim šalama koje današnje društvo smatra neprihvatljivima.

Vozeći oprezno rubom dobrog ukusa, komedija Woodyja Allena vječno je aktuelna studija rata spolova i tranzicija unutar istog.

Premijera je planirana 20. decembra, najavili su iz HNK-a Mostar.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime