Stručnjaci za veze i brak ističu da nije nužno potrebno varati partnera ili činiti tome slične stvari kako bi došlo do problema u vezi. Ponekad je, kažu, retorika kojom se partneri koriste, pogubnija od bilo čega drugog, pa navode nekoliko izjava.

Nebitno – Muškarci su jednostavna bića – ako ste nešto spomenuli, očito je da je bitno. Inače to jednostavno ne biste spominjali.

Uvijek pretjeruješ – Pomalo je suludo i bezobrazno govoriti nekome da pretjeruje, budući da svi emocionalno reagiramo u skladu sa svojom ličnošću i temperamentom.

XZ je stvarno zgodan – Doista, što bi osoba na temelju ovoga trebala reći, misliti, osjećati? Posljednje što muškarci žele je znati da vas seksualno privlači jedan od njegovih najboljih prijatelja.

Ne vjerujem ti – Grozno je kada ti neko da do znanja da nema povjerenja u tebe, a još je gore kada ti to tako otvoreno kaže u lice. Želite li to reći mladiću ili suprugu, obavezno pronađite suptilniji način.

Moj dan je bio još gori – Ako vam je partner otvorio dušu o tome kako je užasan dan iza njega, to sigurno nije zato kako bi se mogao takmičiti s vama čiji je dan bio gori. On jednostavno želi malo suosjećanja i pokoju riječ utjehe.

Da ti je stvarno stalo do mene… – Ultimatumi kod nikoga ne pale, a samom činjenicom što je i dalje s vama, iako mu redovno servirate ovakva nabijanja grižnje savjesti, itekako potvrđuje koliko vas voli.

Baš me briga – Ovakav stav iskazuje potpunu ravnodušnost prema partneru, ako čak ne i potcjenjivanje partnerovih misli. Barem se potrudite zvučati zainteresiranije.

Moramo ozbiljno razgovarati – Ako i trebate razgovarati, možete jednostavno početi razgovarati, kao normalna osoba, bez pompezne najave da razgovor slijedi. Kada frajeri ovo čuju, odmah im kroz glavu počinju letjeti svi najcrnji scenariji.

Komentari