Profesionalno usavršavanje i umrežavanje: NLB Banka i EFSE predstavili “Akademiju za poduzetnike”

Akademija za poduzetnike bit će održana u četiri bh. grada: Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Bihaću i trajat će šest mjeseci, u periodu od 18.4. do 17.10. 2019. godine

NLB Banka d.d. Sarajevo i Razvojna Podrška Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE DF) danas su u bh. prijestolnici predstavili novi projekat – “Akademiju za poduzetnike”, čiji cilj je osigurati dodatnu vrijednost za klijente u vidu profesionalnog usavršavanja i umrežavanja, te kroz stručna predavanja unaprijediti poslovanje privrednika uz ekspertizu eksterno angažovanih predavača.

“Akademija za poduzetnike” bit će održana u četiri bh. grada: Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Bihaću i trajat će šest mjeseci, u periodu od 18.4. do 17.10. 2019. godine. Seriju treninga i stručnih predavanja vodit će predavači iz Deloitta. Po završetku “Akademije za poduzetnike” svi polaznici će dobiti certifikat.

– Sretna sam što je NLB Banka u saradnji s EFSE DF-om kreirala projekat “Akademija za poduzetnike”. Ovim putem želimo pokazati da osim usluga, našim klijentima nudimo i edukacije i time im pomažemo da ubuduće mogu što bolje poslovati. Svakodnevno ulažemo u odnos sa klijentima, jer nam je on izuzetno važan i smatram da je upravo edukacija osnova za dugoročne odnose sa našim klijentima- izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.

Predsjednik odbora Razvojne podrške Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE DF) Markus Aschendorf rekao je: Ova inicijativa je rezultat našeg nastojanja da osnažimo poduzetnički ekosistem u Bosni i Hercegovini. Akademija ima za cilj da pruži usluge poslovnog razvoja kroz platformu posvećenu poduzetnicima koji su klijenti našeg dugogodisnjeg partnera, NLB Banke.

– Zadovoljstvo nam je biti dio ovog projekta i izuzetno nam je drago da smo prepoznati kao pravi partneri za “Akademiju za poduzetnike”. Vjerujemo da su upravo ovakve inicijative, te kolektivno i sistemsko djelovanje u cilju podsticanja i razvoja preduzetništva neophodni za održiv privredni i ekonomski rast svake države. Zahvaljujemo se NLB Banci i Evropskom fondu za Jugoistočnu Evropu na pokretanju ove značajne inicijative i radujemo se zajedničkoj saradnji- naglasio je Muhamed Semić, senior menadžer za usluge poslovnog savjetovanja Deloitte BIH.

Radionice će se održavati svakih 6-8 sedmica. Sadržaj jedinstvene cjelodnevne radionice uključuje 3-4 srodne teme. Teme koje će se obrađivati u toku trajanja prve radionice su: Strateško upravljanje, Rukovodstvo, Upravljanje rizicima u preduzeću, Korporativno upravljanje i usklađenost.

Za vrijeme druge radionice govorit će se o: Upravljanju promjenama, Upravljanju resursima i održivom razvoju, Intrapoduzetništvima, te Važnosti analitike i podataka, dok će se na trećoj radioci obrađivati teme: Upravljanje ljudskim kapitalom, Upravljanje projektima i Prodajnim vještinama.

Kroz sveobuhvatni program “Akademije za poduzetnike” proći će više od stotinu klijenata NLB Banke.

Komentari