Producenti otkrili hoćemo li dobiti ženskog Jamesa Bonda

Bond je muškarac. On je muški lik. Napisan je za muškarca i vjerojatno će ostati muški lik

Jamesa Bonda, najpoznatijeg filmskog špijuna, vjerojatno nikada neće glumiti žena, kazala je producentica serijala Barbara Broccoli.

– Bond je muškarac. On je muški lik. Napisan je za muškarca i vjerojatno će ostati muški lik. I to je u redu. Ne trebamo muške likove pretvarati u ženske. Možemo stvoriti više ženskih likova i napisati priče koje odgovaraju ženskim likovima- dodala je producentica.- kazala je Broccoli za “The Guardian”.

Prema riječima te 58-godišnjakinje, kćerke Alberta “Cubbyja” Broccolija koji je producirao brojne filmove o Jamesu Bondu, franšiza nije feminističko vlasništvo, uglavnom zbog prvih filmova o slavnom špijunu.

– Kako se mijenjao svijet tako smo mijenjali i Bonda. Pokušala sam dati svoj doprinos i, posebno s Danielom Craigom, James Bond je postao suvremeniji u smislu kako su prikazani ženski likovi- pojasnila je producentica.

Sljedeći film o Jamesu Bondu, 25. po redu, režirat će američki redatelj Cary Fukunaga, sa kojim smo se imali priliku družiti na Sarajevo Film Festivalu.

Komentari