Predstava “Moja Fabrika“ oduševila Zeničane

Bosansko narodno pozorište sinoć je slavilo i 67. rođendan

Aplauzi i ovacije za glumce

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica (BNP) sinoć je upriličena premijera predstave “Moja Fabrika”, nastala po tekstu Selvedina Avdića u režiji Selme Spahić. Predstava govori o specifičnom odnosu grada i njegove Fabrike, radnika i radnica, njihovom nekadašnjem i današnjem životu, te odnosu grada Zenice i nekadašnje Željezare Zenica.

Na sceni je dominirala kolektivna glumačka igra uz izvrstan scenski pokret četrnaest glumaca BNP-a kojim se pridružio i čuveni glumac Miki Trufunov koji je, kako kaže, najljepše godine svog života proveo baš u ovom pozorištu.

Bosansko narodno pozorište sinoć je slavilo i 67. rođendan, i tom prilikom prisutnim se obratio njegov direktor i glumac Hazim Begagić koji je izrazio zadovoljstvo igrom svojih kolega i naglasio da je “Moja Fabrika“ realizirana zahvaljujući podršci Gradske uprave Grada Zenice, kao i Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Begagić je, također, uručio plakete trima uposlenicama koje su svoje penzije zaradile u ovoj ustanovi. Dobile su ih Ajša Buro, zaposlenica na radnom mjestu krojačica, Borka Jokanović, nekadašnja zaposlenica na radnom mjestu inspicijentica i Safeta Delić, nekadašnja zaposlenica na radnom mjestu blagajnica/biljetarka.

Begagić uručio plakete trima uposlenicama BNP-a
Komentari