Iako su toliko bogati da u svakom trenutku sebi mogu priuštiti šta požele, neki od milijardera to uopće ne rade.

Naročito su zanimljive prehrambene navike nekih od najmoćnijih ljudi u svijetu tehnologije, a kako piše Business Insider, neke su čak i bizarne i potpuno nezdrave.

Pa, krenimo redom:

Jeff Bezos, osnivač i izvršni direktor Amazona

Bezos navodno izbjegava rane sastanke ujutro kako bi imao dovoljno vremena za zdravi i opušteni doručak. Navodno je na jednom sastanku s kompanijom koju je Amazon planirao kupiti, za doručak naručio mediteransku hobotnicu s krompirima, pršutom, jogurtom od zelenog bijelog luka i poširanim jajem. Kasnije na tom sastanku svoj doručak iskoristio je kao metaforu njegove poslovne strategije.

– Vi ste hobotnica koju doručkujem. Kada pogledam jelovnik, vi ste ona stvar koju ne razumijem, koju nikada nisam probao. Moram probati hobotnicu za doručak – kazao je.

Steve Jobs, osnivač Applea

Jobs je sedmicama jeo samo određenu vrstu hrane. Primjera radi, u jednom razdoblju cijela njegova prehrana sastojala se od mrkve i jabuka, dok se u drugom proglasio fruktarijancem, pa je jeo isključivo voće, povrće, orašaste plodove, sjemenke i žitarice.
Navodno je mislio i da veganska prehrana pomaže u reguliranju tjelesnih mirisa pa nije imao naviku nositi dezodorans ili se redovno tuširati.

Elon Musk, izvršni direktor Tesle i SpaceX-a

Doručak preskače, a ako ujutro i jede to je uglavnom čokoladica Mars, prigodna za čovjeka koji ljudsku rasu želi poslati na ovu planetu. Za ručak na brzinu pojede bilo šta što mu njegova asistentica donese. Kad bira obično je to rištilj i jela francuske kuhinje.

Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka

Stavi u usta na koju god hranu ujutro naiđe, jer kako kaže, ne voli trošiti vrijeme na sitnice. Ipak, i on je svojevremeno eksperimentirao sa određenim tipovima prehrane. Tako je 2011. sam sebe izazvao da će jesti samo meso onih životinja koje je sam ubio. Takav je jelovnik uključivao koze, piletinu i jastoge, a čak je i svojim gostima služio meso životinja koje je on ubio.

Jack Dorsey, izvršni direktor Twittera

Godine 2012. Dorsey je izjavio da doručkuje dva tvrdo kuhana jaja s umakom od soje. Svojedobno je bio vegan, ali je zbog previše unesenog beta karotena njegova koža postala narandžasta. Jedno vrijeme podvrgnuo se i Paleo dijeti, koja se bazira na prehrani lovaca sakupljača i zabranjuje unos rafiniranog šećera, žitarica i prerađene hrane. Nedavno se pak, posvetio postu, pa je u januaru ove godine izjavio da posti 22 sata dnevno, dok nekim danima uopće ne jede.

Bill Gates, osnivač Microsofta

Gates voli dijetalnu Coca-Colu, a pije oko tri do četiri limenke dnevno ovog napitka. Za doručak jede poznate čokoladne pahuljice “Cocoa Puffs,” a voli i cheeseburgere.
Richard Branson, osnivač Virgin Grupe

Branson dnevno pije 20 šoljica čaja i tvrdi da ne zna bi li mogao preživjeti bez English Breakfast čaja. Za doručak jede voćnu salatu i muesli.

Mark Cuban, investitor

Godine 2014. izjavio je da za doručak uglavnom jede dva proteinska keksa, bogata vlaknima kompanije Alyssa’s Cookies, koje toliko voli da je uložio u kompaniju koja ih proizvodi.

Komentari