Novinari novi Actros izabrali za najbolji kamion godine

Priča o uspjehu ovog kamiona započela je 1997. godine kada je prvi Actros predstavljen, a naredna generacija vozila je također osvojila nagradu

Prema glasovima specijalizovanih novinara iz 24 evropske zemlje, Mercedes-Benz Actros ponio je laskavu titulu kamiona godine “Truck of the Year 2020”.

Priča o uspjehu ovog kamiona započela je 1997. godine kada je prvi Actros predstavljen, a naredna generacija vozila je također osvojila nagradu. S ukupno devet pobjeda, Mercedes-Benz je sada najuspješniji brend u borbi za ovo prestižno priznanje.

Osnova glasanja žirija Međunarodnog kamiona godine (ITotI) je inovativni tehnološki razvoj.

Uve Bake, šef razvoja u odjeljenju Mercedes-Benz teretnih vozila, primio je nagradu tokom medijskog dana na Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila u Lionu.

U skladu sa pravilima žirija, titula se svake godine dodjeljuje kamionu koji daje najveći doprinos inovacijama u drumskom prevozu koje su povoljne za ekonomiju, emisiju, bezbjednost, upravljivost i udobnost vozila.

Model Mercedes-Benz teretnih vozila ima najviše bodova po svojoj unutrašnjoj vrijednosti, većina inovacija je razvijena sa preciznim ciljem da omoguće opipljiv napredak vozaču, kupcima i društvu u cjelini.

Komentari