Njena najemotivnija balada: Poslušajte pjesmu Severine posvećenu njenom sinu

Ovo je velika, lijepa pjesma u kojoj se može pronaći svaki roditelj i svaki čovjek…, kazala je pjevačica

“Ti ne poznaješ svijet tako dobro kao ja, kad si mlad vjeruješ svima, a ne znaš kakvih ljudi ima… Iz ovog gnijezda, pile, gdje bi sad? Gledaju me oči tvoje kao preslikane moje” – stihovi su kojima započinje nova Severinina pjesma „Rođeno moje“, objavljena na YouTubeu danas u podne.

Pjesma je među Severininim saradnicima i prije same premijere proglašena njenom najemotivnijom i najljepšom baladom do sada, tim više što sa sobom nosi i posebnu notu – posvećena je njenom sinu Aleksandru.

– Ovo je velika, lijepa pjesma u kojoj se može pronaći svaki roditelj i svaki čovjek… Kad mi ju je Miloš poslao, u meni je izazvala erupciju emocija i odmah sam je išla snimiti. Poruka pjesme je bezuvjetna ljubav – izjavila je Severina.

Riječ je o pjesmi koju je ovog ljeta napisao Severininin dugogodišnji kompozitor Miloš Roganović koji je, između ostalih, napisao pjesme “Kao”, “Alcatraz”, “Grad bez ljudi”, “Dobrodošao u klub”, “Italiana”, “Uzbuna”, “Ko me tjero”…

Pjesma je snimljena prije mjesec u Zagrebu, dok je spot sniman u Ljubljani, u režiji Nejca Levstika, ujedno reditelja i Severinine nadolazeće turneje “The Magic Tour”, na kojoj će pjesma “Rođeno moje” imati i svoju premijeru uživo – 16. novembra u Splitu, 23. novembra u Beogradu, 7. decembra u Zagrebu te 21. decembra u Ljubljani.

Komentari