Nije važno da vam samo dobro stoje: Četiri greške koje pravimo kad kupujemo farmerice

Eksperimentisanje s nečim sasvim drugačijim može biti lijepa promjena, ali modeli koji odskaču, s resicama, velikim rupama, izvezenim cvijećem, našivenim biserima najčešće su nosivi jednu sezonu, u najboljem slučaju dvije

Farmerice su omiljeni odjevni komad većine žena. Udobne, lako se kombiniraju sa ostatkom odjeće, i uvijek su u trendu. No, da bi vam zaista takve i bile, važno je obratiti pažnju kada ih kupujete, kako biste u moru modela, izabrali onaj pravi.

Modni znalci ističu četiri najčešće greške koje žene prave kad kupuju farmerice i savjetuju na šta treba obratiti pažnju:

Nasijedate na trendove

Kada je o farmericama riječ, treba se osloniti na klasiku. Eksperimentisanje s nečim sasvim drugačijim može biti lijepa promjena, ali modeli koji odskaču, s resicama, velikim rupama, izvezenim cvijećem, našivenim biserima najčešće su nosivi jednu sezonu, u najboljem slučaju dvije. Nakon toga izgledat će kao totalno prošla moda, pa ćete se glupo osjećati ako ih obučete. Završiće na dnu ormara, možda ćete se i pitati – šta mi je bilo da ih kupim? Kako vam se to ne bi dogodilo, držite se klasičnih modela koji laskaju vašoj figuri i u kojima se osjećate dobro.

Niste otvoreni za nove stilove

Ne, ovo nije u suprotnosti onome što je prethodno rečeno, da ne trebate previše eksperimentisati. Čak i ako ne nasjednete na svaki trend, ima novih modela na koje se isplati obratiti pažnju. Možda se iznenadite kako vam dobro stoje, primjera radi, mom jeans ili pak vrećaste farmerice. Dajte šansu i nekim modelima koje niste navikli nositi. Lako je moguće da se rodi nova ljubav, pa to postanu vaše najdraže farmerice.

Ne obraćate pažnju na kvalitet

Ako kupujete baš najjeftinije farmerice, lako je moguće da ćete se razočarati – brzo će se poderati, možda promijene oblik ili vam otpadne dugme. Ztao obratite pažnju na to kakav je materijal i jesu li kvalitetno sašivene. Pamuk s malo spandexa (ne više od 2-3 posto) idealan je, čak bolji od farmerica od stopostotnog pamuka. Mogle bi se razvući već nakon prvog pranja i takve ostati.

Nije vam važna udobnost

Nije jedino važno da farmerice dobro izgledaju na vama dok stojite. Pokušajte sjesti u njima u kabini za presvlačenje ili čučnuti. Mora vam biti udobno u njima u svakoj pozi. Ako se otisak od dugmića ureže u kožu trbuha, nakon što dvije minute imate farmerice na sebi, onda to nisu pantalone za vas.

Komentari