Kape i šeširi i za jesen i zimu neophodan su modni detalj za sve dame koje i u predstojećim hladnim mjesecima žele biti u trendu.

Kapa glavu čuva, ali i dopunjuje svaki outfit i čini ga zanimljivijim.

Ove sezone ženske kape dolaze u različitim bojama, modelima i dezenima.

Pored pletenih, koje nikada ne izlaze iz mode, ali i klasičnih šešira, izdvojili smo još neke modele koji će se nositi ove jeseni i zime. neke vrste ženskih kapa.

Šeširi sa širokim obodom

Šeširi sa širokim obodom stekli su veliku popularnost posljednjih godina. Prisutni su, kako na modnim pistama, tako i kao dio svakodnevne ulične mode.
Pripadaju boemskom stilu i lijepo se uklapaju uz slojevitu zimsku garderobu kao što su kaputi, mantili i čizme iznad koljena. Sa njima ćete, kažu dizajneri, uvijek izgledati romantično i ženstveno.

Fedora šeširi

Mnogi smatraju da su fedora šeširi previše otmjeni i da ne mogu biti dio kežual kombinacija. Međutim ovi šeširi itekako su prilagodljivi i dobro idu sa različitim stilovima odijevanja, od ženstvenih, do elegantnih i sportskih. Zato ih slobodno kombinirajte ove jeseni i zime.

Pletene kape

Barem jednu ovakvu kapu svi imamo kod kuće. Idealne su za hladne zimske dane i lako se kombiniraju sa ostalom zimskom garderobom. Mogu biti u različitim bojama i dezenima i lijepo stoje, kako uz puštenu ravnu i talasastu kosu, tako i uz pletenice.

Šubare sa kožnim zaliscima

Radi se o toplim krznenim kapama sa kožnim zaliscima koji štite uši i vrat od hladnoće. Ove kape nikada neće izaći iz mode i zato ih slobodno nosite bez obzira da li su mamine ili tetkine. Postoje u različitim bojama i dezenima, ali je ipak najbolje odlučiti se za one u neutralnim bojama radi lakšeg kombiniranja.

Šubare kubanke

Ove šubare bile su sastavni dio uniforme kozaka u 17. i 18. stoljeću. Idealne su za one dame kojima šubare sa kožnim zaliscima djeluju preveliko. Ako želite ići na sigurno držite se neutralnih boja.

Beretke

Beretke su nekada bile isključivo dio vojne uniforme, a danas su prije svega sinonim za parišku modu. Mogu biti od različitog materijala, kao i u raznovrsnim bojama i dezenima. Lijepo se uklapaju uz svaki stil odijevanja.

Trake

Bogate trake za kosu, slične turbanima, čest su izbor kada je sunčano, a prohladno. Ako mislite da nije vrijeme za kapu, a potrebno vam je nešto da vas zaštiti od vjetra, trake će biti odličan izbor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime