Narodno pozorište Sarajevo: Nove premijere mjuzikla “Annie” 29. juna

Ovo je treća postava mladih glumaca i djece, jer mjuzikl “Annie“ prije svega predstavlja edukativnu platformu iMTMa za muzički teatar

Nove premijere najpopularnijeg porodičnog mjuzikla “Annie“, zakazane su za 29. juni u dva termina u 18 i 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ulogu hrabre djevojčice Annie u obje predstave igrat će mlada talentovana djevojčica Lamija Buturović, koja je po osnovu nedavnih audicija izabrana za ovu ulogu.

– Ovo je treća postava mladih glumaca i djece, jer mjuzikl “Annie“ prije svega predstavlja edukativnu platformu iMTMa za muzički teatar, a sa ova dva igranja završavamo mjuzikl “Annie“ i naredne godine imamo u planu raditi nešto novo- kazala je Alma Ferović Fazlić, muzička rediteljica mjuzikla i direktorica iMTM-a

Pored Lamije Buturović glavne uloge u dva predstojeća igranja tumačit će novih 12 mladih glumaca, polaznika škole glume iMTM-a, među kojima su Hatidza Ćorić, Faris Buturović, Hajdar Lizde, Lajla Hasanović, Aiša Pelidija, Ana Maria Vasiljević, Hana Mehić, Ali Švrakić, Natanijel Latal, Iman Nur Smailbegović i Asja Adžović.

Pored dječije glumačke podjele, originalnoj postavi glumaca uz Melisu Hajrulahović Tomić, Irmu Alimanović Alihodžić, Jasmina Bašića, Maka Čengića, Samru Mlinar Mandić, Adnana Kukuruzovića, Irmu Mulić, ŠahzuDinu Pelenda, Saru Vojičić i Hanu Zrno, ove godine pridružuju se i mladi glumci Faris Pinjo, u ulozi policajca i Anja Kraljević u ulozi Lily, a muzički bend uz Dinka Šimunovića basistu i trubača Aleksandra Arsića, čine i Nenad Tešić dirigent i pijanista kao i bubnjar Jasmin Avdagić.

Pored navedenih u mjuziklu “Annie“ učestvuju i najmlađe članice iMTM škole baleta za predškolski uzrast kao i članice Udruženja “Kurser Sarajevo“, čime ukupna postava mjuzikla, za koju vizuelni identitet potpsuje agencija Komitet, broji preko pedeset aktera na sceni.

U saradnji sa McCann Sarajevo, Narodnim pozorištem i Udruženjem “Kurser”, mjuzikl ”Annie”, kao prva profesionalna produkcija mjuzikla sa djecom u glavnim ulogama, premijerno je izvedena 3. i 4. juna 2016. godine a reprizno je izvodjena 2016., 2017. i 2018. godine.

“Annie“ je američki mjuzikl za koji je muziku napisao Charles Strouse, libreto Martin Charnin, a dijaloge Thomas Meehan. Premijerno je prikazan na Broadwayu 1977. godine. Temeljio se na popularnom stripu Little Orphan Annie Harolda Graya. Naslovna protagonistica je 11-godišnjakinja koja bježi iz sirotišta u potrazi za roditeljima a ubrzo pronalazi utočište kod milijardera Olivera Warbucksa.

Komentari