Nakon spektakla pred 10.000 posjetilaca: Đorđe Balašević oduševio i u Domu mladih

Balašević je večeras u sarajevskom Domu mladih u 19 sati održao autorsko veče "Kalendar mog detinjstva" (monodrama uz klavirsku pratnju), koja je po prvi put izvedena u nekom od gradova u BiH

Balašević: Novosadski mađioničar

Đorđe Balašević, legendarni novosadski pjesnik, kompozitor i pjevač, nakon spektakla pod nazivom “20 godina od ONIH koncerata” koji je sinoć održan u krcatoj dvorani “Mirza Delibašić” i večeras će se družiti sa Sarajlijama.

Panonski mornar u subotu navečer priredio je pravu muzičku bajku, koja je trajala skoro četiri sata, za više od 10.000 posjetilaca koji su stigli iz svih krajeva BiH, ali i Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Balašević je večeras u sarajevskom Domu mladih u 19 sati održao autorsko veče “Kalendar mog detinjstva” (monodrama uz klavirsku pratnju), koja je po prvi put izvedena u nekom od gradova u BiH. Druženje je otvorio pjesmom “Fina, lagana stvar”, a onda se obratio prisutnima.

– Pitaju me šta je to večeras, da li da kupim karte za to? A ja ne znam da pjevači dobijaju ulice, a književnici da. Zato sam se ja dao u to pisanje, da i ja dobijem tu ulicu. Jučer je bio strašan koncert. Obilježiti 40 godina. A ovih nastupa, kao večeras imao sam puno u regionu – rekao je između ostalog Balaševića na početku.

Legendarni pjesnik i pjevač predstavio je svoje djelo “Kalendar mog detinjstva”, a u pitanju je prvi dio knjige, koji obuhvata šest kalendarskih mjeseci, počevši od februara. Svaki mjesec govori o o nekom od najznačajnijih događaja iz njegovog djetinjstva.

Komentari