Nakon sezone sedmica mode: Pet trendova koji će obilježiti proljeće 2020.

Vraćajući se iz godine u godinu, jednobojni outfiti još uvijek ne gube na važnosti i poprimaju sve elegantnije značajke

Sezona sedmica mode za proljeće i ljeto naredne godine je iza nas.

Kada se bolje analizira sve ono što su nam slavni dizajneri ponudili na pistama New Yorka, Milana, Pariza, Londona za početak naredne godine, može se izvući pet glavnih trendova.

Monohromatske kombinacije

Vraćajući se iz godine u godinu, jednobojni outfiti još uvijek ne gube na važnosti i poprimaju sve elegantnije značajke. Boje postaju mekše, a materijali zanimljiviji.
Pored već klasične lavande, nećete pogriješiti ako izabrete nijanse neba, cimeta ili bonbona.

Kratke hlače

Ako su prošle sezone dizajneri ponudili bermude kao trendovski modni predmet, sada povećavaju stepen seksualnosti. Došlo je vrijeme za najkraće kratke hlače. Anthony Vaccarello kombinira ih s otvorenim bluzama, a Amy Smilovich s prozirnim topovima i trenerkama.

Plisirane haljine

Haljine su zamijenile nabrane suknje. Glavni kriteriji: asimetrija, maksimalna dužina i zasićena boja.

Prozračnost

Globalno zagrijavanje događa se i u modnom svijetu. Na proljeće izlažemo svoju kožu i nosimo bluze koje se doslovno tope na tijelu s dubokim rezovima, lukovima i mašnama.

Asimetrija

Niko ne može nikoga iznenaditi simetričnim krojem – trend su maksimalno čudni dizajni, asimetričnost i zaokret u šivanju. Slobodno pričvrstite kardigane na pogrešnim dugmićima, spustite kapute na jedno rame i zavucite samo jedan rub košulje u hlače ili suknju.

Komentari