Nakon novogodišnjih praznika, koje u pravilu, uvijek prati bogata trpeza, mnoge žene januar provedu u borbi protiv viška kilograma.

Kako bismo vam olakšali da što prije i bezbolnije dođete do željenog izgleda, evo nekoliko provjerenih preporuka, uz pomoć kojih ćete za kratko vrijeme zaboraviti na slatka iskušenja pred kojima ste poklekli:

Uklonite sve što vam budi želju

Najprostiji način je da nakon praznika iz kuće izbacite sve ostatke hrane i pića ili još bolje pozovete prijatelje na večeru. Sutradan neće postojati ništa što će moći da vas mami, a svakako je mnogo lakše kada nije pred vama.

Ostanite kod kuće nekoliko dana

Kada započnete fazu detoksikacije organizma, najbolje je da što više vremena provodite kod kuće, tačnije u krevetu i spavate što je više moguće. Tijelo obavlja veoma težak posao izbacivanja toksina, tako da je, prije svega, važno da ga poštedite bespotrebe potrošnje energije. Uz to, kada ste vani povećava se broj iskušenja, dok će samo nekoliko dana u kući pomoći da se vratite u normalu.

Budite pripremljeni

Odlučite koji tip detoksikacije želite da radite, bilo da je izbacivanje toksina uz pomoć sirove hrane, voća, sokova, bitno je da napravite plan kojeg ćete se držati. Uz to, ključna stavka je velika količina vode koju trebate dnevno unositi.

Konzumirajte organske namirnice

Potrudite se da obezbijedite što veću količinu organske hrane prilikom detoksikacijske faze. U slučaju da kupite voće, povrće prskano pesticidima i drugim hemikalijama, potrudite se dobro da ga operete prije pripreme obroka.

Radite jutarnji suhi piling tijela

Dan počnite suhim pilingom tijela koji možete da radite frotirom, četkom od prirodne dlake ili posebnim rukavicama za piling, kako biste uklonili mrtve ćelije istovremeno podstičući rad limfe. Koža je najveći organ koji treba pročistiti, tako da je veoma bitno održavati je čistom. Ovaj postupak može da vam pređe u naviku kako biste održavali njeno zdravlje i sjaj.

Koristite prirodnu kozmetiku

Potrudite se da primjenjujete prirodne ili organske sapune, šampone, regeneratore i izbjegavajte mlijeko za tijelo i losione koji su puni toksičnih hemikalija. Koristite maslinovo, kokosovo ili bademovo ulje ako vam je koža suha, ili preskočite hidrataciju i samo pustite da diše.

Ne preskačite jutarnje vježbe

Svako jutro potrudite se da uradite lagane vježbe istezanja i disanja. Na taj način omogućit ćete organizmu veću količinu kisika. Joga je također odlično sredstvo za pročišćenje organizma. Uz vježbice možete pustiti i neku chill muziku koja će dodatno pomoći opuštanju.

Idite na masažu

Masaža će vam pomoći da se riješite napetosti, čime ćete poboljšati detoksikacijski plan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime