Nakon dueta sa Žanamari: Igor Vukojević snimio zajedničku pjesmu sa grupom “Zar”

Kantautor Igor Vukojević uživa veliko poštovanje među kolegama muzičarima i pjevačima jer njeguje svoj vlastiti stil pisanja i pjevanja, ne poklanjajući se vladajućim trendovima, niti medijskom senzacionalizmu

Kantautor Igor Vukojević uživa veliko poštovanje među kolegama muzičarima i pjevačima jer njeguje svoj vlastiti stil pisanja i pjevanja, ne poklanjajući se vladajućim trendovima, niti medijskom senzacionalizmu. Jedan je od rijetkih sa zavidnim muzičkim obrazovanjem, a na bh. i regionalnoj muzičkoj sceni stasao je u vrijeme kada se cijenio kvalitet, talenat, glas i emocija kroz izvođenje, a ne ono vizuelno ili broj pregleda na Youtubeu.

Upravo zbog toga mnoge kolege ukazale su mu povjerenje kroz saradnju, što u duetima, što kroz njegov angažman na njihovim albumima. Posljednji u nizu takav autorski rad, koji traje već pola godine Igor je imao na albumu pop-rock benda “Zar”, za koji je uradio odličan retro materijal. Sudeći prema posljednjim proizvodima iz Vukojevićeve muzičke radionice, koji su naišli na odličan feedback publike i muzičkih znalaca, slušatelje očekuje nešto jako dobro.

– Snimanja su u završnoj fazi, slijedi mix i postprodukcija. Sa bendom “Zar” sam uradio i zajedničku pjesmu koja se zove “Mikrokosmos”. To je priča o ljubavi prema bližnjim i pažljivo biranim… Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati u ovom radu, jer je to muzika koju zaista volim. Bio sam jako nadahnut i kao autor i kao izvođač. Frontmen benda “Zar” je Amir Pilav, čovjek sa vrlo specifičnom bojom glasa i pravim rokerskim identitetom. Vjerujem da će se publici svidjeti kako smo ukrstili glasove na pjesmi “Mikrokosmos” – kaže Igor Vukojević.

Komentari