Prema Myers-Briggs testu ličnosti, (skraćeno MBTI), postoji 16 različitih tipova ličnosti. Najrjeđoj pripada tek dva posto ljudske populacije.

Riječ je o tipu ličnosti INFJ, odnosno, kako se uglavnom ukratko opisuje – “savjetniku”.

INJF je kratica za “Introvert” (introvertirana), “Intuitive”, “Feeling”  i “Judging” (ocjenjuje) – ili, u prijevodu, INFJ-tip je osoba koja ima introvertiranu intuiciju, ekstrovertirane osjećaje, introvertirano mišljenje i ekstrovertiranu osjetilnost.

Spadaš li u najrjeđi tip  ličnosti?

Osobe koje spadaju u INFJ-tip su odlučne i ambiciozne. Jako su organizirane i marljivo rade na tome da postignu svoje ciljeve. Najviši prioritet im je da pomognu drugima. Često se ljudi s INFJ-tipom ličnosti javljaju na volonterske poslove. Općenito su jako društveni, ali trebaju dosta vremena za sebe te rado uživaju i u miru te samoći.

Poštuju osjećaje drugih te mogu dobro komunicirati. Pri tome uvijek paze da se ne izgube u brojevima i činjenicama, nego da uključe i osjećaje. Zbog toga im uspijeva uvjeriti ljude u nešto. Poznate osobe koje spadaju u INFJ-tip ličnosti su Martin Luther King, Nelson Mandela i Majka Tereza.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime