Poznata TV voditeljica i producentica N1 televizije Minela Jašar Opardija u opuštenom razgovoru otkriva koji su joj makeup favoriti, kako se šiša i njeguje kosu…

Koji su koraci koje primjenjujete u svakodnevnoj njezi lica i tijela?

– S obzirom da skoro svakodnevno tretiram lice profesionalnom šminkom, svaki slobodan trenutak koristim da šminku temeljito uklonim s lica. Micelarna vodica prvi je korak, a onda umivanje toplom, pa hladnom vodom. Najsretnija sam kada provedem cijeli dan bez šminke. Tijelo već godinama njegujem puterom za tijelo iz Body shopa. Moringa je moj omiljeni.

Imate li neke savjete za prirodnu njegu kose i kože?

– Malo sam lijena za pripravljanje maskica u kućnoj radinosti. Njegu kose prepuštam profesionalcima. Dva puta mjesečno nanesem arganovo ulje, kojim sam se opskrbila u Maroku, na kosu, nerijetko i na lice.

Šta od šminke svakodnevno koristite, i da li prednost dajete profesionalnim šminkerima ili ste sam svoj majstor?

– Na poslu se rado prepuštam profesionalcima. Privatno sam svoj majstor. Iako tu i nema nekog majstorisanja. Najčešće stavim olovku za obrve i usne. Nahranim kožu i to je to. Iako se čini privilegijom da vas svakodnevno šminkaju profesionalci i brinu o vašem licu, to za sobom povlači ogromnu vlastitu odgovornost za njegu i očuvanje kože.

Toaletna voda ili parfem?

– Parfem i to jedan već 12 godina. Kenzo by flower zimi, a ljeti ne koristim parfem.

Imate li neke svoje rituale za odmor i obnovu kože lica?

– Kvalitetan san i intenzivan trening najbolji su prijatelji mog lica i tijela. Biciklom idem na posao, obavljam poslove tokom dana. Vrlo često u ruksaku imam dobru knjigu, pa se zaustavim u park, omiljeni kafić i čitam. Volim da imam vremena samo za sebe. Traženje svog unutrašnjeg mira i preispitivanje sebe donosi mi neophodan mir za svakodnevno profesionalno i privatno funkcionisanje.

Koji su Vaši makeup favoriti?

– Body shop puter za tijelo, prirodna krema za lice na bazi maslinovog ulja, matične mliječi i lavande koji mi pripravlja brend “Maza,” arganovo ulje za kosu, olovka za obrve i usne.

Na koji način pripremate kožu za ljeto i sunce?

– Jedem mnogo mrkve. Zaista, nastojim ishranom hraniti kožu. Vrlo zdrave prehrambene navike usvojila sam još u djetinjstvu. Na mom stolu grickalice mijenjaju prutići mrkve umočeni u limunov sok. Bez kreme za sunčanje s faktorom 30 ne izlažem se suncu.

Jeste li ljubitelj prirodnog ili osunčanog, bakarnog tena?

– Dodaj svijetu malo boje ti čudo moje – kako kaže Balašević. Svijetle sam puti, a uvijek nekako želimo što nemamo. Tako i ja volim malo tamniji ten. Definitivno izgleda zdravije i sve bolje stoji.

Šta od šminke najviše trošite i samim tim kupujete?

– Olovke za usne. Imam ih u svim bojama i emulzijama.

Vaše posljednje beauty otkriće?

– Mnogo sam ekperimentisala sa kremama za lice, ali moj izbor sada je prirodna krema za lice “Maza.” Na bazi je matične mliječi, lavande i maslinovog ulja. Ne masti kožu, hrani i vremenom otklanja nepravilnosti i čak ožiljke. Slučajno sam ovaj domaći bh. pripravak otkrila na Facebooku i sada ga preporučujem svim kolegicama na poslu.

Bojite li kosu i sa koliko godina ste to prvi put učinili?

– Da. Volim da mi kosa izgleda prirodno i to je uvijek približno mojoj prirodno smeđoj nijansi. A, počela sam, pa čini mi se nekada na fakultetu.

Kako šišate kosu i koja je to frizura za Vaš tip kose na koju se uvijek možete osloniti u svakoj situaciji?

– Malo dugi paž. Omiljena. I najzahvalnija za ekran. Priliči prirodi emisije kakvu vodim, a i smatram da karakterno određuje i uozbiljuje. Nikada nisam voljela dugu kosu. Ako bi morala birati dugu ili kec, onda kec.

Komentari