Meghan Markle ponovo u problemima: Otac će svjedočiti protiv nje…

U oktobru prošle godine vojvotkinja je pokrenula pravni postupak protiv njega zbog odluke da objavi pismo koje mu je uputila u dnevnim novinama. Međutim, sada bi moglo doći do problema ukoliko se sazna kako je novina potpisala Thomasa kao svjedoka, piše Metro

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle (38) mogla bi se naći u problemima ukoliko njen otac Thomas Markle (75) svjedoči protiv nje u “suđenju stoljeća”.

U oktobru prošle godine vojvotkinja je pokrenula pravni postupak protiv njega zbog odluke da objavi pismo koje mu je uputila u dnevnim novinama. Međutim, sada bi moglo doći do problema ukoliko se sazna kako je novina potpisala Thomasa kao svjedoka, piše Metro.

U svojoj pravnoj odbrani, vojvotkinja tvrdi kako nije očekivala da će pismo izaći u javnost, jer je sadržaj privatan te da tako treba i ostati.

Britanske novine u februaru prošle godine tako su objavile dijelove Meghaninog pisma ocu.

– Tvoji postupci slomili su mi srce na milion komada. Ne samo zato što si proizveo nepotrebnu i neopravdanu bol, već tako što si odlučio da ne kažem istinu. Nikad to neću razumjeti – napisala je Meghan u jednom odlomku.

Do problema u kojima bi se Meghan mogla naći došlo je samo dan nakon što su ona i princ Harry (35) objavili kako se povlače s kraljevskih dužnosti.

U tada objavljenom pismu, glasnogovornica advokatske kancelarije tvrdila je kako je navodna nezakonita objava privatnog pisma učinjena na namjerno destruktivan način kako bi se manipuliralo čitateljima.

Također, tvrdi kako je objavljivanje pisma bilo dio kampanje za pisanje lažnih i pogrdnih priča o Meghan i njenom suprugu.

Međutim, Mail on Sunday u kojem je pismo objavljeno, navodi kako će stajati uz priču te je zabranio uređivanje pisma kako bi mu se promijenilo značenje.

Thomas je, između ostalog, jednom prilikom rekao kako ga kraljevski par u potpunosti ignorira te da svog unuka Archieja još nije upoznao.

Komentari