Nekoliko dana ranije nego što je uobičajeno rodan Klepetan 19. marta se vratio svojoj družici Malenoj u Brodskom Varošu. Njihova ljubavna priča koja se odvija u gnijezdu dobila je tako ove godine sedamnaesti nastavak.

No, iz Slavonije proteklih dana dolaze loše vijesti…

Malena je jako tužna i odbija hranu, pa je smršavila i vrlo je snuždena.

– Vidim da je Klepetan krahirao, došao je kraj. On je svoje odradio. Od 18. ovog mjeseca ga nema. Nije dolazio. Znači da je otišao u prirodu da negdje završi svoj vijek. Ali ipak, uspio je doći na mjesto na kugli zemaljskoj gdje se i rodio – kazao je Stjepan Vokić.

On je bivši domar škole u Brodskom Varešu koji se brine o Klepetanu i Malenoj.

– S malenom imam problem, neće da jede normalno, suze joj oči, stavlja glavu među noge, zabije ju u gnijezdo. Već je pet noći obilazim skoro svaka dva sata da vidim kako je – dodao je Stjepan.

Klepetan je ove godine došao sedam dana ranije nego inače, te je odmah sa svojom dragom vodio ljubav. Ljubavna idila trajala je tri sedmice, a Malena je ovaj put snijela tri jajeta. Dva su se smrzla i njih dvoje su ih potrgali, a treće je spasio Stjepan, međutim bilo je mućak. Nakon toga dolazio je sve rijeđe i vrlo brzo bi odletio u prirodu.

– Kao da je želio pokazati da je svemu kraj, vjerojatno je otišao umrijeti sam – Zaključuje Stjepan.

Ovo je bila svjetski poznata ljubav, trajala je 17 godina, a imali su 66 ptića.
Malena ostaje Stjepanu na brigu i kako kaže mora je kljukati da barem nešto pojede.

Komentari