Lukijan Ivanović: Za dobru pjesmu nije potrebno ići u Beograd, jer imamo sve i u Banjoj Luci

"X Faktor Adria" mu je bila prva škola u bavljenju muzikom, i, nada se, i posljednja

Lukijan Ivanović, Banjalučanin koji je javnosti postao poznat nakon učešća u prvoj sezoni muzičkog takmičenja “X Faktor Adria”, februar provodi radno i ovaj mjesec rezerviran je za svirke. Tako će talentirani muzičar sutra nastupiti na Jahorini, u klubu hotela “Lavina”.

Ivanović je krajem 2016. izdao album “Svoj sam”, koji je intenzivno promovirao tokom prošle godine. U ovoj godini planira da se posveti novim pjesmama, a prvi singl trebao bi predstaviti za tri mjeseca uz novi spot. Autorski u potpunosti potpisuje pjesmu, mada je u pisanju teksta, kaže, imao pomoć prijatelja.

– Autor sam svih pjesama i to mi dobro ide. Napravio sam svoj studio u Banja Luci, i, mada mnogi kažu da se mora ići u Beograd to nije tako, jer u Banja Luci imamo sve, samo je potrebna volja za bavljenje muzikom. Kao i moja tri prethodna spota, i ovaj put video će raditi Lunema studio i moj stariji brat Nemanja, sa kojim sam pokrenuo tu produkciju, uz Luku Frajkovića, direktora fotografije iz Beograda. Također, kada za to dođe vrijeme planiramo raditi sa IDJ Videos, zajedno smo upareni sa kanalima, pa postoji i priča o zajedničkom radu spotova. Sve radim polako, korak po korak, jer ništa ne može preko noći. Ja sam inače takav, volim da ćejfim i uživam u životu, da ispoštujem sve i biće svega – kaže Lukijan Ivanović.

“X Faktor Adria” mu je bila prva škola u bavljenju muzikom, i, nada se, i posljednja. Kako kaže, preko noći se popeo na trideset stepenica i onda pao za četrdeset.

– Popeti se tih deset stepenica u radu i vratiti se na nulu je bilo najteže. Vratio sam se na nulu i zadnje tri godine sve idem polako stepenicu po stepenicu. Sa dvadeset tri godine sam izbacio album, što je ovdje veliki uspjeh. Nedavno sam proslavio dvadeset pet i sve ide kako treba. Iz takmičenja sam ostao u kontaktu sa Maidom, Danielom, Aleksom Perovićem, Vanjom Mišić iz Banja Luke, to je ekipa sa kojom sam se i družio. Svako malo kada idem na svirku svratim do Orašja kod Maida, ništa nije na kraj svijeta- govori Lukijan.

Raduje se odlasku i svirci na Jahorini, a slobodno vrijeme će, kaže, iskoristiti za bordanje.

– Volim bordanje i taj adrenalin. Probaću da se sačuvam ovaj put, da uradim koji laganiji spust i da baš uživam u tome. Na vrhu popijem piće, opustim se i lagano se spustim dolje. Poslije toga uživam u sauni i svim ostalim sadržajima koji nudi hotel “Lavina” – kaže kantautor.

Komentari