Lijepa Tuzlanka u Turskoj: Delila Softić odselila u Istanbul

Ovo je za mene bio veliki izazov, ali mislim da ću lakše svoje snove ostvariti iz Turske

Uspješna bh. manekenka i lijepa Tuzlanka Delila Softić zaštitno je lice brojnih bh. i svjetskih dizajnera, a prije nekoliko dana odlučila je okrenuti stranicu u životu i preselila se u Istanbul.

– Ovo je za mene bio veliki izazov, ali mislim da ću lakše svoje snove ostvariti iz Turske. Inače, od 2006. godine sam skoro 60 puta bila u Turskoj, a sada sam odlučila da odem korak dalje i Istanbul sam izabrala kao bazu u budućnosti. Danas sam imala snimanje za luksuzni turski brend Beymen – otkriva Delila čija je matična agencija “Flash”.

Nije česta pojava da neka od naših manekenki uspješno gradi karijeru u medicini, ali doktorica Delila je, kako kaže, oduvijek znala šta želi i polako je ostvarivala svoje ciljeve.

– Jedan od razloga što sam izabrala Istanbul je što ću imati priliku spojiti svoje tri velike ljubavi: manekenstvo, glumu i medicinu. Već imam nekoliko ponuda i iz klinika, ali i da glumim u serijama i filmovima. Moji snovi se polako ostvaruju. Sve je ovo mnogo teško, jer sam stalno u avionu i automobilu. Posljednjih dana snimala sam u Antaliji, Izmiru, Istanbulu… Nikada nisam bila umornija, ali ni sretnija – kaže Delila koja je odlučna u namjeri da što prije nauči turski jezik.

Komentari