Kultna predstava ponovo u BiH: “Audicija” 19. aprila u Mostaru, dan poslije u sarajevskom BKC-u

Kultna “Audicija” nakon odlične turneje po Njemačkoj, u okviru koje je predstava u februaru izvedena u šest gradova pred više od 7.000 posjetilaca, vraća se u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, zbog velikog interesa publike fenomenalni glumci Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Željko Ninčić, Mladen Nelević, Jasmin Geljo ponovo će pred sarajevsku publiku, i to 20. aprila u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

Dan prije (19.4) u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru ljubitelji dobrog humora nasmijat će se uz Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku… Iza turneje kultne predstave stoji agencija “Stage Production” na čelu sa producentom Adnanom Mundžićem.

– Pozivi za “Audiciju” stižu iz svih krajeva svijeta. To je definitivno jedan brend koji bi sigurno svakog mjeseca u Sarajevu željelo vidjeti najmanje 1.000 ljudi. To je pokazala i tri puta puna sarajevska Skenderija. Ovaj put odlučili smo se za BKC, koji je manji i intimniji prostor i u kojem će publika na poseban način doživjeti omiljene glumce. Kada je u pitanju gostovanje u Mostaru, sigurno je da će se i tamo tražiti karta više, jer imamo pozive iz cijele Hercegovine, gdje jedva čekaju dolazak “Audicije” – kaže Mundžić.

Karte za obje predstave moguće je kupiti putem sistema kupikartu.ba, a za “Audiciju” u Sarajevu i na prodajnom mjestu Artikulacija/BKC i na prodajnom mjestu u Domu mladih na Skenderiji.

Komentari