Ljubitelji kultne i jedinstvene “Audicije” u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Norveškoj i Danskoj krajem aprila i tokom prve polovine maja imat će priliku da uživaju u odličnom humoru i neprevaziđenim skečevima glavnih aktera – Admira Glamočaka, Emira Hadžihafizbegovića, Saše Petrovića, Jasmina Gelje, Željke Ninčića, Mladena Nelevića i Senada Bašića.

Prepoznatljivi i svima omiljeni likovi Simonida Puhalo, Majko Kjajević, Mima Šiš, Roki, Čabaravdić, Bogoljub Šaulić, Mustafa Sudžuka… do suza su nasmijali i ostvarili odličnu interakciju sa publikom u punim dvoranama u Mostaru, Sarajevu i Zagrebu.

Velike zasluge za uspješnu organizaciju predstave ima agencija “Stage Production” na čelu sa producentom Adnanom Mundžićem.

– “Audicija” je brend, što potvrđuju pune dvorane i pozivi za gostovanja sa svih strana svijeta. Već sada imamo ugovorena igranja do kraja juna. Nakon Njemačke, Austrije, Švedske, Norveške i Danske, putujemo na turneju po dalekoj Australiji. Zbog velikog interesa publike ponovili smo predstave u Sarajevu i Zagrebu. Nakon tri pune Skenderije u Sarajevu odlučili smo se za Bosanski kulturni centar, a u Zagrebu za dvoranu “Vatroslav Lisinski.” Dugi aplauzi tokom cijele predstave i neprestani smijeh posjetilaca svih generacija ponovo su potvrdili da je “Audicija” fenomen – kaže Adnan Mundžić.

U četvrtak, 26. aprila glumačka postava “Audicije” otputovala je u Njemačku, gdje je najprije odigrala predstavu u Ulmu 27. aprila. Jučer Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić, Mladen Nelević i Senad Bašić svojim skečevima zabavili su fanove u Salzburgu, a večeras nastupaju i u Linzu.

Poslije Austrije fantastična glumačka ekipa iskoristit će kratku pauzu tokom prvomajskih praznika, nakon čega će pakovati kofere za Skandinaviju, gdje će “Audicijom” zasigurno oduševiti publiku u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. Prvi na rasporedu je Stockholm (4. maj), a uslijedit će gostovanja u Göteborgu (5. maj), Malmöu (6. maj), Horsensu (10. maj), Copenhagenu (11. maj), Oslu (12. maj) i Norrköpingu (13. maj).

Komentari