Korisno je znati: Kako mališanu organizirati rođendansku zabavu

Stručnjaci su mišljenja kako će pažljivo i sigurno planiranje osigurati zabavu punu smijeha i pomoći da izbjegnete veće probleme

Približava se rođendan vašem malom mezimcu, a vi još uvijek ne znate kako organizirati zabavu. Posljednja stvar koju želite na proslavi je nezgoda koja može sve pokvariti.

Ali, ne brinite previše. U pomoć pristižu stručnjaci koji su mišljenja da će pažljivo i sigurno planiranje osigurati zabavu punu smijeha i pomoći da izbjegnete veće probleme. Evo nekoliko njihovih savjeta.

Omogućite im zabavne sadržaje Obezbijedite aktivnosti koje su zanimljive djeci kao što su kreoni, papir, male igračke… Zapamtite – mlađa djeca imaju kratku pažnju, tako da različite igrice nisu loša ideja.

Tražite pomoć od starijih Angažirajte bliske prijatelje i članove porodice kako bi pomogli da dan prođe glatko. Osigurajte da odrasli nadgledaju svaki prostor za igru, a jedan neka samo trči okolo i broji djecu.

Ostanite ohrabreni Motrite na djecu koja se čine nezainteresiranim. Ohrabrite ih da se igraju. Kreiranje tople atmosfere je također ključ da sačuvate duh na visokom nivou, a nevolje na minimumu.

Poslužite grickalice i sokiće Ne zaboravite, prije zabave, pitati roditelje da li njihova djeca imaju neku alergiju na hranu.

Oblasti bezbijedne za mališane Prije nego što sva djeca stignu, temeljno očistite kuću. Sklonite male i opasne stvari. Sve što je malo, novčići i poklopci od olovke, mogu biti opasni. Ako ste zabavu organizirali vani provjerite niske grane ili opremu za dvorište kako ih djeca ne bi pronašla.

Komentari