Sada kada prsten iz snova sjaji na vašem lijevom prstu i čini da vrištite od radosti, iščekujući trenutak kada ćete izgovoriti sudbonosno “DA”, krećete u potragu za vjenčanicom iz snova.

Ako ste jedna od onih sretnica koja će se udati u ovoj godini, znajte da su svadbene kolekcije već sišle s modnih pista i ušle u najprestižnije ateljee. Tamo čekaju na vas da ih obučete ili izradite po mjeri, baš onako kako vi to želite.

Najljepši modeli rezultat su reizdanja velikih klasika, a tu su i potpuno nove kreacije.

Pretjerana, minimalna, svijetla ili obojena… Romantična ili minimalistička, okružena oblacima od tila ili u odijelu… Kakva mlada vi želite biti?

Ove godine dzajneri nude gustu paletu mogućnosti za vjenčanice: dragocjene tkanine, kao što su vezene čipke, neprozirne douchesse, svilene i taftne organze, ali i kaskadu sjajnih aplikacija.

Što se silueta tiče, ovo je godina trapeznog oblika, dubokih V vratova, skliznutih suknji i onih s dodatnim volumenom. No, 2019. je i godina nevjeste u mini haljini, ali i u hlačama.

Najveći trendovi sa svjetskih modnih pista, koje smo u nastavku izdvojili, pomoći će vam da izaberete vjenčanicu iz snova.

Jumpsuit

Elegantno smoking odijelo sa ženstvenim steznikom i hlačama novost je ove sezone. Da li će to biti plutajuća svilena panama s pojasom na struku i oštrim krajevima, kao što je Max Mara Bridal, ili u prozirna čipka prekrivena tilom i sandalama, kako predlaže Naeem Khan, na vama je da se odlučite.

Dragocjeni vezovi

Veliki klasik je primjena kristala, bisera i šljokica koji ukrašavaju, naročito skliznute modele, poput Claire Pettibone s ravnim izrezom i uskim topom, te Costarellos s dubokim V-izrezom i bogatstvom cvjetova čipke.

Dugi čipkasti rukavi

Gornji dio u vidu je poluprozirnog čipkastog steznika s okruglim izrezom i dugim rukavima, kao što je to šifonska haljina Nicole Spose ili svilena i izvezena haljina od čipke Elisabette Delogu.

Noge na vidiku

Za alternativne nevjeste, osim odijela i kombinezona, postoji i izbor kratke haljine ili one koja otkriva noge. Izuzetno ženski detalj, koji se može dobiti na romantičan način, kao u haljini od tila Blumarine Sposa, ali i u Charleston verziji, kao na haljini Mire Zwillinger.

Puf rukavi

Jedan od najvidljivijih detalja su napuhani rukavi, koje nalazimo u svim uzorcima i tkaninama. Savremeni touch je onaj koji je odvojen od prsluka, kao u modelima Halfpenny Londona i Ines Di Santo.

Slikovito cvijeće

Nevjesta u cvatu aktuelnija je nego ikada, čak je i bolje ako je cvijeće preveliko. Wow efekt je osiguran, kao u Atuch Emé tiskanoj haljini od douchesse tkanine ili u oblaku ružičastog tila sa potpisom Vere Wang, gdje dominira makro cvijeće.

Suknja iz bajke

Suknja s dodatnim volumenom ove godine dostupna je u klasičnom modelu balona Marie Antoinette s queen efektom, potom kod Georgesa Hobeike, te na sirena haljini s omotačima i kružnom suknjom sa šlepom Galije Lahav.

Svjetlosni efekt

Tkanina s blještavilom jedan je od najsnažnijih must-have detalja sezone. Okovan šljokicama i perlama, kao u dugoj haljini bez rukava Theia Bridal ili u stilu 1920-ih kao kod modela s reflektirajućim geometrijskim vezom Elize Jane Howell.

Bardot dekolte

Nakon Kraljevskog vjenčanja Meghan Markle, njena vjenčanica je sada must-have. Raskošna haljina s trapezoidnim oblikom, poput Eugenije od Yorka s ravnim vratom i golim ramenima, prisutna je posvuda i uvijek je šik.

Plava boja

Vrlo je prikladna za moderan ugođaj šifonske haljine u stilu carstva Jennyja Packhama i kneževske haljine Leanne Marshall.

Mašne

To su detalji, naročito oni u tkanini. Kao ukrasni motiv na pojasevima nalazimo fokus na struku u raskošnim čipkastim haljinama, kao što je to slučaj s Monique Lhuillier. Još bolje ako je to makro detalj dekoltea, kao u minimalnoj i vrlo modernoj haljini kompanije Amsale.

Komentari