Kako nositi visoke pete: Štikle su najbolji prijatelj žene

Srećom, postoje trikovi pomoću kojih štikle mogu postati udobnije i trajati duže, a žene u njima pravilnije hodati. Evo nekoliko savjeta ortopeda i modnih stilista

Za dozu mekoće dezodoransom u sticku ili roll-onu premažite unutrašnjost cipele FOTO: ILUSTRACIJA

Žene uživaju dok su im na nogama, a muškarci ih vole vidjeti. Visoke potpetice vizuelno izdužuju noge i popravljaju figuru. Još samo da nisu neudobne za nošenje, gdje bi im bio kraj.

Srećom, postoje trikovi pomoću kojih štikle mogu postati udobnije i trajati duže, a žene u njima pravilnije hodati. Evo nekoliko savjeta  ortopeda i modnih stilista.

Smanjiti pritisak

Mekani umeci protiv žuljeva. Za izrazito krute štikle nema druge nego u njih staviti silikonske ili umetke od gela na ključna mjesta gdje najviše žuljaju, bila to peta ili đon. To može uveliko omekšati osjećaj prilikom hodanja i smanjiti pritisak na nogu.

Brusni papir protiv klizanja. Neke štikle imaju posebno glatko dno, po kojemu se noga u najlonkama zna klizati i pritom smanjiti stabilnost. Jednostavno je rješenje obični brusni papir, kojim se izbrusi unutarnja površina cipele tako da ona postane hrapava, a stopalo prestane proklizavati.

Dezodorans nije samo za svježinu Za dozu mekoće i sprečavanje trenja stopala o cipele, dezodoransom u sticku ili roll-onu premažite unutrašnjost cipele.

Ženstveno hodanje Manekenke na pistama kroče poprilično velikim koracima, ali razlog tome nije samo vizuelni dojam, već i veća stabilnost prilikom hodanja, čvršće “gaženje”, ali i veće samopouzdanje te ženstveniji hod.

Stisnuta noga

Led za tijesne cipele Ako vam se čini da su štikle pomalo tijesne, nemojte ih baciti, već primijeniti trik s ledom. Vrećicu napola ispunite vodom, stavite  u unutrašnjost cipele, pa obuću preko noći ostavite u zamrzivaču. Voda će se zamrznuti i razvući cipelu.

Skraćivanje potpetica Gotovo svake štikle kod obućara se mogu skratiti za jedan do dva centimetra bez očiglednog narušavanja estetike cipela.

Poznati o cipelama 

“Život je kratak, ali ne i tvoje štikle” – Brian Atwood.

“Mrzio bih osobu koja bi pogledala u moje cipele i rekla: O, Bože. Djeluju tako udobno” – Christian Louboutin.

“Ne mogu biti gola sve dok nosim dobar par cipela” – Anna Dello Russo.

“Prosječna žena zaljubi se sedam puta godišnje. Od toga, šest puta samo u cipele” – Kenneth Cole.

“Ne mogu se kontrolirati dok sam u ravnom” – Victoria Beckham.

“Ne znam ko je izmislio visoke štikle, ali ga sve žene vole“ – Merlyn Monroe.

“Žena s dobrim cipelama nikad nije ružna” – Coco Chanel.

“Uvijek nosi visoke štikle jer one ti daju moć. Hodaš drugačije, sjediš drugačije, čak i pričaš drugačije” – Carine Roitefeld.

“Ne plašim se visine, da li ste vi vidjeli moje cipele” – Carie Bradshaw.

Komentari