Jesen je donijela i nove trendove u šminkanju, a prema onome što smo vidjeli na svjetskim modnim pistama i onome što nam poznati vizažisti savjetuju, u modi su tamnije i zagasitije nijanse ruževa.

A koji su noviteti ove sezone u fokusu i na koji način je najbolje istaknuti oči, usne, obraze, kada su trendovi u šminkanju za jesen 2018. u pitanju, saznat ćete u nastavku.

Blago naglašeni obrazi i smeđi ruž na usnama

Blake Lively

I dok je ljeto bilo u znaku bronzera, sada se vraćamo mnogima omiljenom rumenilu, koji treba da naglasi obraze tačno onoliko koliko se zarumene tokom hladnih jutara, barem kada je šminka za svaki dan u pitanju.

Birajte nježne roskasto-zlatne i kajsija tonove, koji mogu biti i mat, ali i sa blagim sedefom, ali koji nisu previše pigmentasti. Tako ćete postići prirodni izgled, baš poput Blake Lively.

Constance Wu

Također, jedan od glavnih trendova sezone je smeđi ruž na usnama. Sasvim u jesenjem stilu, poput šminke Constance Wu, koja nas pomalo podsjeća na makeup trendove iz 90-tih godina prošlog stoljeća.

Ajlajner do pola kapka i plavi ajlajner

Reese Witherspoon

Ako ste tokom ljetnih dana odmarali od ajlajnera, vrijeme je da mu se vratite. Ipak, naročito kada je dnevna šminka u pitanju, ne morate iscrtavati punu liniju, već suptilno naglasite oči tako što ćete izvući ajlajner od spoljne ivice do sredine kapka, kao na primjeru Reese Witherspoon.

Ukoliko biste ipak nešto naglašeniji moment sa ajlajnerom na očima, onda ove sezone vaš izbor može biti plava boja koja je definitivno u fokusu, i koja treba biti kontrast tipično jesenjim nijansama.

Zagasiti ruž na usnama

Margot Robbie

Jesen je uvijek bilo vrijeme za tamnije riževe za usne. Ništa drugačije nije ni ovog puta, a poseban naglasak je na zagasito crvenim, bordo, boji truhle višnje, ljubičasto-crvenim nijansama, boji vina.

Margot Robbie je primjer da ove nijanse, između ostalog, savršeno stoje plavušama. A tu je i predivna Jessica Alba sa crvenim ružom na usnama.

Smokey eyes i srednje naglašen hajlajter

I tokom jeseni možete se odlučiti za smokey eyes

Da, slobodno se i tokom jeseni možete odlučiti za smokey eyes tehniku šminkanja, naročito u večernjoj varijanti, a pošto je akcenat, između ostalog, na plavoj boji, i ona može biti vaš izbor za šminku očiju.

Naravno, hajlajter i dalje ostaje najbolji saveznik u šminkanju, kada želite da postignete efekt svježeg izgleda kože lica. Ipak, nemojte pretjerivati, jer jesen uvijek podrazumijeva umjerenost.

Zamagljeni ajlajner i sjaj na usnama

Emmy Rossum

Napomenuto je da puna linija, pa i mačkasti ajlajner, ove sezone nisu u fokusu. Međutim, ono što jeste atraktivno je efekt zamagljenog ajlajnera, koji je upravo pravi balans kada je jesenja šminka u pitanju. I ovo je pomalo trend iz 90-tih, a Emmy Rossum ga slično nosi.

I na kraju, još jedna sugestija u pogledu jesenjih makeup trendova – posebno je aktuelan sjaj na usnama koji se nanosi poput olovke, kako bi uokvirio i naglasio njihov oblik. Što se nijansi tiče, treba birati neutralne boje – nude, boja mesa, svijetlo smeđa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime