Model, majka, glumica i poslovna žena – samo su neke od titula koje krase Evu Mendes, a ona je u razgovoru za magazin “Glamour” otkrila tajnu svoje ljepote i kako održava tijelo u zavidnoj formi.

U saradnji sa kozmetičkim divom “Avonom” holivudska glumica kubanskog porijekla i supruga slavnog Ryana Goslinga stvorila je liniju parfema na koju je veoma ponosna.

Prema Evinim riječima, s mnoštvo mijenjajućih aspekata u životu ne postoji potreba da budemo definirani samo jednim parfemom.

– Pri odabiru parfema, prvenstveno se povodim za ličnim raspoloženjem i volim se prilagoditi trenutku koji želim doživjeti. Svoj omiljeni parfem volim nanijeti na mjesto iznad šake, vrat i kosu jer mi daje lijep i luksuzan osjećaj – otkriva Eva, ističući da u jutarnjim satima voli delikatne, svjetlije mirise dok je noć rezervirana za privlačne i senzualne parfeme.

– Kada žene nose moj parfem, želim da se osjećaju osnažene, ženstvene, neovisne i samouvjerene – priznaje lijepa glumica.

Na pitanje o održavanju svježeg izgleda lica Eva priznaje da joj u navedenom godinama pomaže ručni električni aparat za njegu kože koji radi na principu energetskih vibracija koje prodiru kroz pozitivne i negativno nabijene diskove.

Riječ je o proizvodu brenda ZIIP Beauty, a osim njega, Eva svakodnevno koristi kremu na bazi retinola i kokosovo ulje kada joj je koža suha. Masku Joanne Vargas i kapi Visine koristi kada želi postići svjež izgled očiju.

Dojam glatke kože lišene diskoloracije Eva postiže blagim laserskim tretmanima kojima se često podvrgava, dok sjajnu kosu održava mjesečnim nanošenjem maske od kokosovog ulja koju drži preko noći, a zatim ispere u jutarnjim satima. Kako otkriva, kosu obično pere dva puta sedmično.

Osim prirodnom ljepotom, Eva jednaku pažnju ostvaruje zavidnom linijom, a njena tajna leži u trčanju i dizanju tegova, aktivnosti koja savršeno odgovara njenom tipu tijela, te paralelno konzumira dodatke prehrani na bazi ribljeg ulja.

Poput brojnih žena, i Eva se kune u uspješnost beauty recepata iz kućne radinosti.

– Kada želim osvježiti lice, volim nanositi piling masku stvorenu od običnog jogurta i morske soli, a ponekad koristim prašak za pecivo kako bih ispolirala zube – otkriva supruga glumca Ryana Goslinga.

Komentari