Jasmin Geljo o kultnoj “Audiciji“: Luđi smo nego što smo bili, i to je jedini način da dobro funkcionišemo

Sin me je već nadmašio u visini, ali i u glumi jer će biti dio glumačke postave dva naredna "Avatara"

Kultna “Audicija” na radost brojnih fanova vraća se u Bosnu i Hercegovinu. Zbog velikog interesa publike fenomenalna glumačka postava, koju čine Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Željko Ninčić, Mladen Nelević i Jasmin Geljo ponovo će pred sarajevsku publiku, i to 20. aprila u sarajevskom kultnom BKC-u, a sve u organizaciji agencije Stage Production na čelu sa producentom Adnanom Mundžićem.

– Naravno da se radujemo ponovnom nastupu u Sarajevu. Na premijeri smo tri puta napunili Skenderiju, a sada je red na mnogo manji i prisniji prostor Bosanskog kulturnog centra. Mi uvijek iz sve snage igramo svaku predstavu, bez obzira da li se radi o velikim dvoranama ili manjim prostorima. Svaki put predstava se razlikuje od predhodne, jer uvijek nešto ubacujemo i dodajemo. Posjetioci koji su bili u Skenderiji, a dođu i u BKC bit će iznenađeni koliko ima novih detalja. Scena je intimnija u manjim prostorima i sigurno da je ljepše i za nas i za publiku – kaže Jasmin Geljo.

Dan prije, 19. aprila u domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, ljubitelji dobrog humora nasmijat će se uz omiljene likove Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku…

– Nakon 33 godine “Audicija” se u punoj postavi vraća u Mostar. Sigurno da će publika biti oduševljena i da će ova predstava biti ispunjena posebnim emocijama. Moram istaći da je atmosfera među svi glumcima fantastična. Luđi smo nego što smo bili, i to je jedini način da dobro funkcionišemo. Nakon BiH idemo malo u Austriju i Njemačku, a onda slijedi velika turneja po Skandinaviji, a potom i Novi Zeland i Australija. Kanada je na spisku najesen. Posebno me raduje da pokažem kolegama šta znači živjeti u Kanadi. Ostao sam ovako lijep, jer sam se smrznuo tamo – govori u šali Geljo.

Geljo od 1992. godine živi u Kanadi gdje će uskoro početi snimati i film.

– Film je u pripremi, a pored toga što sam napisao scenarij, u njemu ću igrati jednu od glavnih uloga. Gluma je moja velika ljubav, a drago mi je da je porodičnu tradiciju nastavio i sin Filip. Sin me je već nadmašio u visini, ali i u glumi jer će biti dio glumačke postave dva naredna “Avatara”. Naravno da sam ponosan na njega. Uvijek guramo svoju djecu da budu bolji od nas, a ko to ne radi nije baš neki roditelj – zaključuje na kraju Geljo.

Komentari