Sony je nedavno predstavio novu generaciju PlayStationa koju ćemo, jednostavnosti radi, zvati PS5 te je službeno potvrdio da konzolu nećemo vidjeti u 2019.

U Kompaniji tvrde da PS5 nećemo vidjeti do iduće godine, što je potvrdio i reporter Wall Street Journala na Twitteru rekavši da Sony, tokom razgovora s novinarima, navodi da PS5 neće izaći unutar idućih 12 mjeseci.

Ako je ovome vjerovati, PS5 bi na police mogao stići tokom idućeg ljeta ili tokom jeseni 2020, a ne bi nas ni iznenadilo da ga ugledamo tek negdje oko zimskih praznika.

Sony također ne dolazi na ovogodišnji E3, iako je svoj izostanak donekle ublažio objavom tehnoloških značajki konzole: 8K grafiku, 3D zvuk, SSD pohranu i kompatibilnost sa PlayStationom 4.

Što se Microsofta i njihove konkurentske konzuole tiče, šuška se o novom Xboxu One pod kodnim imenom “Anaconda”. Američki proizvođač navodno sprema čak dvije konzole za 2020, a više o njima objavit će na ovogodišnjoj konferenciji/sajmu E3.

Kada je riječ o PlayStationu 4, Sony ponosno navodi da je uređaj prodan u 96.8 miliona primjeraka.

Što se PlayStationa Plus tiče, japanski div trenutno bilježi 36.4 miliona pretplatnika na usluzi s naglaskom da će zarada pasti za oko 10 posto, s obzirom na troškove vezane uz razvoj PlayStationa 5.

Komentari