Imate pjege na licu i niste oduševljeni njima? Želite ih prikriti, ali niste baš spretni u tome?

Evo nekoliko savjeta kako da se našminkaju i pjege istovremeno iskoristite kao adut.

Koristite svjetliju podlogu

– Kada nanosite podlogu ključno je da izaberete onu koja će stvoriti prozračni veo preko vaše kože. Sve neprozirne nijanse učinit će da vaša koža izgleda zamrljano – savjet je poznate šminkerice Michelle Clark.

Isprobajte BB kremu zlatnog sjaja ili tonirani ovlaživač.

Iskoristite svoj vrat da biste pronašli savršenu nijansu podloge

Izabrati pravu nijansu za podlogu nije nimalo lak posao, ali kada imate pjegice može biti još teži. Šminkerica preporučuje da obavezno uporedite nijansu sa onom na vratu. Ovo je veoma bitno ako želite da izbjegnete nanošenje previše tamne nijanse koja će učiniti da vaše pjegavo lice izgleda zamrljano.

Popunite praznine

Ako pjege nisu raspoređene onako kako vi to želite, ambasadorica branda Maybelline New York za Francusku Carole Colombani preporučuje da nabavite nekoliko različitih nijansi smeđe olovke i popunite prazan prostor. Po njoj, najbolje je koristiti smeđu i blond nijansu olovke za obrve, jer ćete time dobiti pepeljastu/zelenu prigušenu boju koja izgleda veoma prirodno na koži. Možete koristiti i tamno bež olovku za usne, a mješavina ove tri olovke učinit će da imate savršen, prirodni ten.

Dodajte svhetlo pomoću bronzera

Najbolje je koristiti veliku mekanu četkicu od prirodnih dlaka kako biste nježno razmazali boju. Michelle Clark navodi da sa nanošenjem treba početi od visoke ravni lica, gdje udara sunce – jagodica, nosa i vrha brade.

Komentari