Općina Ilidža i ove godine organizirat će kulturno-muzičku manifestaciju Festival narodne muzike Ilidža 2019. Naime, od 1. do 4. augusta bit će održan Festival narodne muzike “Ilidža 2018.”, najveći i najčuveniji festival narodne muzike u regiji, koji datira još od 60-ih godina prošlog vijeka.

Već petu godinu zaredom Hayat televizija je tehnički organizator i medijski pokrovitelj ove manifestacije.

– Završen je konkurs za prijavu pjesama, a više podataka bit će poznato krajem sedmice. Odabrali smo 15 pjesama, a vjerovatno će još dvije dobiti priliku da budu predstavljene na Ilidžanskom festivalu. Prvu noć bit će održano takmičenje harmonikaša i u toku je konkurs za prijavu. Ovo takmičenje sa dosta uspjeha ponovo će organizirati odlični Edo Krilić. Takmičarska večer zakazana je za 2. august, a Festival će biti zatvoren revijalnim programom u kojem će učestvovati brojna poznata imena narodne muzike. Velika imena počinjala su karijeru upravo na sceni Ilidžanskog festivala. Tu su nastali najveći hitovi, a svoje blistave karijere započeli su najveći interpretatori sevdalinki, te smo uvjereni da će tako biti i ove godine – kazala je za Faktor Džena Zeničanin, glasnogovornica Hayat TV-a.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem Festivalu je pobijedila Nikolina Kovač sa pjesmom “Kako da te zaboravim”, hitmejkera Mirka Šenkovskog Geronima.

Komentari